Έκθεση για την αρχαία ιατρική στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ,

Την Τρίτη 18/11 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (οδός Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι) η έκθεση με τίτλο  «Ίασις. Υγεία, νόσος, θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό».

Γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες τα μυστικά της ολιστικής ιατρικής; Υπήρχαν σταρ γιατροί στην αρχαιότητα; Έπαιρναν «φακελάκια»; Η νέα μεγάλη αρχαιολογική­ έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης –και ταυτόχρονα το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στον Έρωτα, στην Υγεία και στον Θάνατο– εστιάζει στη νόσο και τη θεραπεία, αγγίζοντας όμως πρακτικές που φτάνουν μέχρι τις μέρες μας.

Η έκθεση αυτή επιχειρεί μια επισκόπηση της εξέλιξης των αρχαίων θεραπευτικών πρακτικών, από τη μαγικο-θρησκευτική θεραπεία στην επιστημονική ιατρική, μέσα από σχεδόν τριακόσια αρχαία αντικείμενα.

Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της την Τρίτη 18/11 και θα διαρκέσει μέχρι τις 31/5

Ημέρες / ώρες:

Δευτ., Τετ., Παρ.-Σάβ. 10 π.μ.-5 μ.μ.

Πέμ. 10 π.μ.-8 μ.μ. Κυρ. 11 π.μ.-5 μ.μ.

Είσοδος: € 7, κάθε Δευτ. € 3,50.

Ξεναγήσεις: κάθε Σάβ. και Κυρ. 12 μ. & 3.30 μ.μ.

Επιμέλεια: Ν. Σταμπολίδης, Γ. Τασούλας

Σχετικά Άρθρα

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Άλσος Βεΐκου

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανεβαίνει απόψε στη σκηνή του θεάτρου του Άλσους Βεΐκου με τους boğaz musique για μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο...

«Έφυγε» ο γιος του Χάρρυ Κλυνν, Νίκος Τριανταφυλλίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 49 ετών ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης, ο γιος του Χάρρυ Κλυν και της χορεύτριας Χαρίκλειας Μακρή...

Προβολή της ταινίας «Δύο Καπνισμένες Κάνες»

Προβάλλεται στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου στέγ★.Μάθετε πότε & πως...