Η καρδιά του λαϊκού τραγουδιού στο θέατρο Βέμπο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ , , Updated

Ο Θανάσης Παπαθανασίου και ο Μιχάλης Ρέππας βρίσκονται πίσω από τη μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή «Πριν το χάραμα», που φέρνει στη σκηνή τη Σοφία Βόσσου, τον Στέλιο Διονυσίου και την Κατερίνα Κούκα δίπλα στους Μπέτυ Μαγγίρα, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Ορέστη Τζιόβα κ.ά.

 Το λαϊκό τραγούδι κρύβει μέσα του τη συγκίνηση, τους καημούς, τις χαρές και παρέχει μουσικά και στιχουργικά μοντέλα πάνω στα οποία χτίζεται ένα εκπληκτικό μωσαϊκό με εικόνες από τη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας.

Στην ολοκαίνουργια παράσταση των Παπαθανασίου και Ρέππα το λαϊκό τραγούδι γίνεται πλοηγός για να ταξιδέψουμε στο παρελθόν, από την απελευθέρωση και τον Εμφύλιο στη μεταπολεμική Ελλάδα και στη Χούντα.

Η παράσταση ανεβαίνει στο Βέμπο, ένα από τα ιστορικά θέατρα της Αθήνας, που ξεκίνησε να λειτουργεί προπολεμικά ως κινηματογράφος και αναψυκτήριο ονόματι «Ερμής». Μετά τον πόλεμο πέρασε στα χέρια της Σοφίας Βέμπο και ξεκίνησε τη θεατρική ζωή του το 1950 με το «Βίρα τις Άγκυρες» των Μ. Τραϊφόρου και Γ. Γιαννακόπουλου. (Πρεμιέρα: 14/11, διάρκεια 145'). 

athinorama.gr

Σχετικά Άρθρα

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Άλσος Βεΐκου

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανεβαίνει απόψε στη σκηνή του θεάτρου του Άλσους Βεΐκου με τους boğaz musique για μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο...

«Έφυγε» ο γιος του Χάρρυ Κλυνν, Νίκος Τριανταφυλλίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 49 ετών ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης, ο γιος του Χάρρυ Κλυν και της χορεύτριας Χαρίκλειας Μακρή...

Προβολή της ταινίας «Δύο Καπνισμένες Κάνες»

Προβάλλεται στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου στέγ★.Μάθετε πότε & πως...