Συνέδριο για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης γλώσσας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ , , Updated

Το Κέντρο Ελληνικής  Γλώσσας διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο για τη Διδασκαλία και την Πιστοποίηση της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα σήμερα και αύριο στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ και στη Θεσσαλονίκη στις 25 Οκτωβρίου 2014, στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE.

Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της Πράξης «Πιστοποίηση Ελληνομάθειας: Υποστήριξη και ποιοτική ανάδειξη της διδασκαλίας/εκμάθησης ως ξένης/δεύτερης γλώσσας» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Μετά από πολύχρονη προσπάθεια παρέχεται σε έντυπη αλλά και ψηφιακή μορφή, στην ιστοσελίδα του, όλα τα εγχειρίδια – θεωρητικά, διδακτικά & πρακτικά -για την εκμάθηση, αλλά και την πιστοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας, τόσο ως μητρικής όσο και ως ξένης/δεύτερης γλώσσας.

Η μεθοδολογία και το περιεχόμενο των εγχειριδίων εξασφαλίζουν για πρώτη φορά διαχρονία, αρχαία ελληνική-μεσαιωνική-νεοελληνική, σχηματίζοντας το «σύμπαν» της ελληνικής γλώσσας αλλά και παρέχοντας πιστοποίηση γνώσης της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης σε έξι διακριτά επίπεδα σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων και μελετητών από τη χώρα και το εξωτερικό, θα γίνει παρουσίαση της Πράξης ΕΣΠΑ και των αποτελεσμάτων της, θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις από ερευνητές που συμμετείχαν στις δράσεις του προγράμματος και θα αποτυπωθεί η διεθνής εμπειρία και οι καλές πρακτικές για τη διδασκαλία και την πιστοποίηση της ελληνικής ως ξένης/δεύτερης γλώσσας.

protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Άλσος Βεΐκου

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανεβαίνει απόψε στη σκηνή του θεάτρου του Άλσους Βεΐκου με τους boğaz musique για μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο...

«Έφυγε» ο γιος του Χάρρυ Κλυνν, Νίκος Τριανταφυλλίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 49 ετών ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης, ο γιος του Χάρρυ Κλυν και της χορεύτριας Χαρίκλειας Μακρή...

Προβολή της ταινίας «Δύο Καπνισμένες Κάνες»

Προβάλλεται στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου στέγ★.Μάθετε πότε & πως...