Ξεκίνησε το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ,

Το 43ο φεστιβάλ βιβλίου, ο αγαπημένος θεσμός της πόλης των Αθηνών, άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου και πρόκειται να διαρκέσει έως την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου.

Στο φεστιβάλ, που συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, συμμετέχουν πάνω από 80 εκδοτικοί οίκοι ενώ φέτος είναι αφιερωμένο στο λογοτεχνικό και εικαστικό έργο του μεγάλου έλληνα ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, εκδήλωση στην οποία ο ποιητής συζήτησε με τον δημοσιογράφο Γιάννη Μπασκόζο για την ποίηση, τα νεωτεριστικά ρεύματα, τους συγγραφείς που γνώρισε και τον σημάδεψαν, τη δημιουργικότητα στη συγγραφή και στη ζωγραφική, την κριτική και την κρίση.

Παρουσιάστηκαν τα εικαστικά πεπραγμένα και τα οπτικά ανάλεκτα του Νάνου Βαλαωρίτη από την επιμελήτρια και ιστορικό τέχνης Νάντια Αργυροπούλου, ενώ, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα λειτουργεί έκθεση εικαστικών έργων του και θα παρουσιάζεται το πολυσήμαντο συγγραφικό του έργο, καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, θα πραγματοποιηθεί το μουσικό φεστιβάλ «Athens Gardens Festival», από την Παρασκευή 12 έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου στις 21:00, πλημμυρίζοντας τον κήπο με τη μουσική των πόλεων.

Οι ώρες λειτουργίας του 43ου φεστιβάλ βιβλίου είναι: Δευτέρα έως Σάββατο, 18:00 – 23:00 και Κυριακή, 10:30 – 23:00.

Σχετικά Άρθρα

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Άλσος Βεΐκου

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανεβαίνει απόψε στη σκηνή του θεάτρου του Άλσους Βεΐκου με τους boğaz musique για μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο...

«Έφυγε» ο γιος του Χάρρυ Κλυνν, Νίκος Τριανταφυλλίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 49 ετών ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης, ο γιος του Χάρρυ Κλυν και της χορεύτριας Χαρίκλειας Μακρή...

Προβολή της ταινίας «Δύο Καπνισμένες Κάνες»

Προβάλλεται στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου στέγ★.Μάθετε πότε & πως...