Χορευτικό εργαστήρι δήμου Ν. Ιωνίας-καλοκαίρι 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ,

Γεμάτο το πρόγραμμα των παρουσιάσεων για το Χορευτικό Εργαστήρι του δήμου Ν. Ιωνίας και φέτος το καλοκαίρι. Έχει ήδη εμφανιστεί σε αρκετές διοργανώσεις και έπονται κι άλλες μέχρι και το τέλος Ιουλίου. Αρχικά βρέθηκε στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του Δήμου Αργυρούπολης, όπου μια ομάδα χορευτών παρουσίασε χορούς και τραγούδια από την περιοχή της Βηθυνίας.

Στη συνέχεια σειρά είχε η βραδιά παραδοσιακών χορών, «Το παναΐρ ήταν πολύ», που διοργάνωσε ο σύλλογος «Άσκαυλος». Στη συγκεκριμένη εκδήλωση οι χορευτές από τη Ν. Ιωνίας παρουσίασαν το δρώμενο των «φουστανελάδων» από τη Νάξο και το πλαισίωσαν με τους δημοφιλείς χορούς του νησιοού.

Πρόσφατα, μέλη του Χορευτικού Εργαστηρίου βρέθηκαν στο Χαλάνδρι και συγκεκριμένα στο θέατρο Ρεματιάς, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Ηπειρωτών Χαλανδρίου με υπεύθυνο τον Κ. Βήχα. Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στα βλαχοχώρια της Ηπείρου και το Εργαστήρι παρουσίασε ενότητα χορών από το Μέτσοβο.

Σε τοπικό επιπεδο συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Ν. Ιωνίας, της Ένωσης Ποντίων «Η Σινώπη» αλλά στο «Μελαγκαβί», φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Λουτράκι. Επίσης ακολουθούν εμφανίσεις στη Γλυφάδα μετά από πρόσκληση του Συλλόγου «Χορεία» και κάποιες εμφανίσεις εκτός Αθήνας, στη Σκόπελο και την Κρήτη.

syllogoi.gr

Σχετικά Άρθρα

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Άλσος Βεΐκου

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανεβαίνει απόψε στη σκηνή του θεάτρου του Άλσους Βεΐκου με τους boğaz musique για μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο...

«Έφυγε» ο γιος του Χάρρυ Κλυνν, Νίκος Τριανταφυλλίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 49 ετών ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης, ο γιος του Χάρρυ Κλυν και της χορεύτριας Χαρίκλειας Μακρή...

Προβολή της ταινίας «Δύο Καπνισμένες Κάνες»

Προβάλλεται στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου στέγ★.Μάθετε πότε & πως...