Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Καλαμίτσης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ,

Σε ηλικία 74 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο θεατρικός συγγραφέας της επιθεώρησης, στιχουργός, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, Γιάννης Καλαμίτσης.

Ο Γιάννης Καλαμίτσης νοσηλευόταν εδώ και μήνες στο Σισμανόγλειο καθώς έπασχε από σοβαρό αιματολογικό νόσημα ανάμεσα στις επιπλοκές του οποίου ήταν και η νεφρική ανεπάρκεια.

Από το 1990 διατηρούσε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή με μεγάλη ακροαματικότητα, αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το φθινόπωρο του 2006 στην ΝΕΤ 105,8 και από το 2009 στον REAL FM.

Στην εκπομπή του ενσωμάτωνε στοιχεία επιθεωρησιακά γράφοντας καθημερινώς καινούριες σκωπτικές παρλάτες και τραγούδια, σύμφωνα με την επικαιρότητα.

Είχε συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες, έχει γράψει αρκετές επιθεωρήσεις και πάνω από 400 τραγούδια («Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι», «Θα σ' αγαπώ», «Χώμα Ελληνικό» κ.ά.).

Τραγούδια του έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Σπανός, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Κώστας Τουρνάς και ο Χρήστος Δάντης.

Σχετικά Άρθρα

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Άλσος Βεΐκου

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανεβαίνει απόψε στη σκηνή του θεάτρου του Άλσους Βεΐκου με τους boğaz musique για μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο...

«Έφυγε» ο γιος του Χάρρυ Κλυνν, Νίκος Τριανταφυλλίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 49 ετών ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης, ο γιος του Χάρρυ Κλυν και της χορεύτριας Χαρίκλειας Μακρή...

Προβολή της ταινίας «Δύο Καπνισμένες Κάνες»

Προβάλλεται στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου στέγ★.Μάθετε πότε & πως...