Ξεναγήσεις σε Μουσεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ , , Updated

«Δυο μουσεία σε μια ημέρα»: Με αυτό τον τίτλο, καθηγητές και συνεργάτες τού Πανεπιστημίου Αθηνών κάνουν ξεναγήσεις σε μουσεία, με στόχο να μυήσουν τους πολίτες στους πνευματικούς θησαυρούς της Αθήνας.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.

Ως σημείο συγκέντρωσης έχει ορισθεί το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου. Η ξενάγηση ξεκινά στις 10.30 το πρωί και θα διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα.

Τα δύο μουσεία έχουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου.

Το Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου (Θεωρίας 12, Πλάκα) ιδρύθηκε το 1976, μετά τη δωρεά της συλλογής του ζεύγους Κανελλοπούλου στο ελληνικό κράτος. Αρχικά στεγαζόταν στο διατηρητέο νεοκλασικό αρχοντικό Μιχαλέα, στους βόρειους πρόποδες της Ακρόπολης, ενώ από το 2010 επαναλειτουργεί με την προσθήκη σε αυτό νέας πτέρυγας, που δημιουργήθηκε με τη δωρεά της αείμνηστης Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.

Περιλαμβάνει αντικείμενα και έργα τέχνης από τους προϊστορικούς μέχρι και τους νεότερους χρόνους, αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητα και συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού.

Το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Πλάκα) εγκαινιάστηκε το 1987, στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων του Ιδρύματος και στεγάζεται στην οικία του αρχιτέκτονα-πολεοδόμου Σταματίου Κλεάνθη, που φιλοξένησε και το πρώτο πανεπιστήμιο της Ελλάδας από το 1837 έως το 1841.

Σχετικά Άρθρα

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Άλσος Βεΐκου

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανεβαίνει απόψε στη σκηνή του θεάτρου του Άλσους Βεΐκου με τους boğaz musique για μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο...

«Έφυγε» ο γιος του Χάρρυ Κλυνν, Νίκος Τριανταφυλλίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 49 ετών ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης, ο γιος του Χάρρυ Κλυν και της χορεύτριας Χαρίκλειας Μακρή...

Προβολή της ταινίας «Δύο Καπνισμένες Κάνες»

Προβάλλεται στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου στέγ★.Μάθετε πότε & πως...