Η Χαρούλα ξανατραγουδά Μανώλη Ρασούλη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ , , Updated

ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ – ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΣΟΥΛΗΣ
«Η ΤΡΙΠΛΑ» 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ CD 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, η παρουσίαση-μια εβδομάδα πριν την επίσημη κυκλοφορία του- του νέου δίσκου της Χάρις Αλεξίου «Η ΤΡΙΠΛΑ» σε ανέκδοτους στίχους του Μανώλη Ρασούλη και σε μουσική των: Βάσως Αλλαγιάννη, Πέτρου Βαγιόπουλου, Χρήστου Νικολόπουλου, Ορφέα Περίδη, Leon Y. Poliker και της Χάρις Αλεξίου (διασκευή σε μουσική του Μάνου Λοΐζου) στο κατάμεστο από δημοσιογράφους STUDIO SIERRA παρουσία όλων των συντελεστών.
Η Μαργαρίτα Μάτσα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΜΙ πήρε πρώτη το λόγο, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη που για μια ακόμα φορά η ΕΣΤΙΑ σε συνεργασία με την ΕΜΙ κυκλοφορούν αυτή τη σημαντική έκδοση. 
Συνέχισε δε λέγοντας ότι φιλοδοξία της είναι το νέο άλμπουμ να ταράξει τα ήσυχα νερά της ελληνικής δισκογραφίας ενώ εκμυστηρεύτηκε την ικανοποίηση της που η Χάρις Αλεξίου αποφάσισε να ξανατραγουδήσει λαϊκά σε αυτή τη χρονική και κοινωνική συγκυρία. 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Χάρις Αλεξίου λέγοντας: «30 χρόνια μετά τα “Τραγούδια της Χαρούλας” είμαστε εδώ και παρουσιάζουμε τη νέα δουλειά του Μανώλη Ρασούλη, όλοι μας συνεργάτες του και κάποιοι από εμάς και φίλοι του. Όλοι πρέπει να του πούμε ένα ευχαριστώ και πως καμαρώνουμε για ένα τέτοιο εξαιρετικό αποτέλεσμα». 
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους συντελεστές του δίσκου, αλλά και την κόρη του στιχουργού Ναταλία Ρασούλη για την άδεια χρησιμοποίησης των στίχων. Η Ναταλία Ρασούλη χαρακτήρισε το άλμπουμ «ιστορική στιγμή», αλλά και «μια μικρή πυρηνική έκρηξη πολιτισμού». Θύμισε δε ένα αξεπέραστο μότο του πατέρα της που έλεγε «συγκίνηση μεν, συνείδηση δε», και τόνισε ότι «πρόκειται για ιστορική δουλειά που θα μείνει. Μέσα μας το νιώθουμε αυτό».
Συγκινητικός και ο λόγος του ισραηλινού συνθέτη Leon Y. Poliker, (Λεωνίδα Πολικάρη) ο οποίος συνάντησε το Ρασούλη το Νοέμβρη του 2005 και γράψανε παρέα τραγούδια στο καταφύγιο την ώρα που πέφταν οι βόμβες. Όμως, όπως αναφέρεται και στο τραγούδι τους "Οι Στιγμές", όπου ακούγεται η φωνή του ίδιου του Ρασούλη... "Show must go on".
Συγκινητικοί επίσης οι Βάσω Αλλαγιάνη, Πέτρος Βαγιόπουλος, Χρήστος Νικολόπουλος, Ορφέας Περίδης που μίλησαν από καρδιάς για τον μεγάλο απόντα Μανώλη Ρασούλη και τη συνεργασία τους με την Χάρις Αλεξίου. 
Παρόντες επίσης στο πάνελ ήταν ο Ηλίας Μπενέτος που είχε τη διεύθυνση και επιμέλεια του cd και ο Χρυσόστομος Μουράτογλου υπεύθυνος για τη μουσική παραγωγή που μίλησαν με τρυφερότητα και συγκίνηση προς το πρόσωπο του Μανώλη Ρασούλη και της Χάρις Αλεξίου.

«Η ΤΡΙΠΛΑ» περιλαμβάνει 14 καινούργια τραγούδια και κυκλοφορεί τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου σε όλα τα καταστήματα δίσκων.
Η ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΜΑΝΩΛΗ ΡΑΣΟΥΛΗ
« Η ΤΡΙΠΛΑ»
14 ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Μουσική έγραψαν οι:
ΒΑΣΩ ΑΛΑΓΙΑΝΝΗ
ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΡΦΕΑΣ ΠΕΡΙΔΗΣ
LEON Y. POLIKER
και η ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ - Διασκευή σε μουσική του Μάνου Λοΐζου
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Άλσος Βεΐκου

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανεβαίνει απόψε στη σκηνή του θεάτρου του Άλσους Βεΐκου με τους boğaz musique για μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο...

«Έφυγε» ο γιος του Χάρρυ Κλυνν, Νίκος Τριανταφυλλίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 49 ετών ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης, ο γιος του Χάρρυ Κλυν και της χορεύτριας Χαρίκλειας Μακρή...

Προβολή της ταινίας «Δύο Καπνισμένες Κάνες»

Προβάλλεται στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου στέγ★.Μάθετε πότε & πως...