Η νεαρή Μαλάλα υποψήφια για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ,

H 15χρονη Πακιστανή Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία έπεσε θύμα επίθεσης των Ταλιμπάν και παραλίγο να χάσει τη ζωή της, είναι και επισήμως υποψήφια για το φετινό Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο θα απονεμηθεί τον Οκτώβριο. 

Η νεαρή Μαλάλα, που υποβάλλεται μέχρι σήμερα σε χειρουργικές επεμβάσεις, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας της, ταξίδευε με ένα σχολικό λεωφορείο στο Πακιστάν, όπου για κακή της τύχη έπεσε πάνω σε ένα μπλόκο των Ταλιμπάν. Εκείνοι την πυροβόλησαν τρεις φορές, επειδή τους επέκρινε για τη στάση τους στην εκπαίδευση των κοριτσιών, μέσω του blog της. 

Η έφηβη προτάθηκε από μέλη του νορβηγικού Κοινοβουλίου, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι στην υποψηφιότητά της συνέβαλαν και άλλοι βουλευτές από άλλες χώρες. Οι Νορβηγοί βουλευτές υποστηρίζουν ότι η Μαλάλα αξίζει την υποψηφιότητα αυτή, καθώς έχει γίνει σημαντικό σύμβολο στη μάχη εναντίον των καταστροφικών δυνάμεων που θέλουν να αποτρέψουν τη δημοκρατία, την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι σε περίπτωση νίκης η Μαλάλα θα είναι η μικρότερη σε ηλικία υποψήφια στην οποία απονέμεται το σπουδαίο αυτό βραβείο.

Σχετικά Άρθρα

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Άλσος Βεΐκου

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανεβαίνει απόψε στη σκηνή του θεάτρου του Άλσους Βεΐκου με τους boğaz musique για μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο...

«Έφυγε» ο γιος του Χάρρυ Κλυνν, Νίκος Τριανταφυλλίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 49 ετών ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης, ο γιος του Χάρρυ Κλυν και της χορεύτριας Χαρίκλειας Μακρή...

Προβολή της ταινίας «Δύο Καπνισμένες Κάνες»

Προβάλλεται στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου στέγ★.Μάθετε πότε & πως...