Η Πάτρα σε αποκριάτικους ρυθμούς-Η πρώτη εμφάνιση για το Βασιλιά Καρνάβαλο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ,

Η Πάτρα υποδέχεται τον Βασιλιά Καρνάβαλο με το κέφι που του αρμόζει, παρά τις δυσκολίες της εποχής. Από το πρωί του Σαββάτου η Πάτρα κινείται σε ρυθμούς αποκριάτικους, με εκδηλώσεις στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες. 
Τις βραδινές εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας του εφετινού Πατρινού Καρναβαλιού άνοιξαν με συναυλία τους οι Vegas. 

Στη συνέχεια, έγινε πομπή με τον βασιλιά καρνάβαλο να κάνει την πρώτη εφετινή του εμφάνιση. Ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς στο πλαίσιο του τελετουργικού, στις 9μμ κήρυξε την επίσημη έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2013.

O Δήμαρχος της Πάτρας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Πάτρα από σήμερα αλλάζει ρυθμό. Αφήνει το γκρίζο κοστούμι της καθημερινότητας και φοράει τη στολή της Αποκριάς. Αναζητά μέσα από τη σάτιρα και τη φαντασία τις νέες ιδέες και νέους τρόπους έκφρασης. Αναζητά το αντίδοτο στην κρίση. Η Πάτρα στέλνει μήνυμα αντίστασης. Δείχνει το δρόμο για την ειρηνική έκρηξη ενάντια στο Μνημόνιο και τα μέτρα».

Η βραδιά έληξε με εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων. 

Σχετικά Άρθρα

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Άλσος Βεΐκου

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανεβαίνει απόψε στη σκηνή του θεάτρου του Άλσους Βεΐκου με τους boğaz musique για μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο...

«Έφυγε» ο γιος του Χάρρυ Κλυνν, Νίκος Τριανταφυλλίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 49 ετών ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης, ο γιος του Χάρρυ Κλυν και της χορεύτριας Χαρίκλειας Μακρή...

Προβολή της ταινίας «Δύο Καπνισμένες Κάνες»

Προβάλλεται στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου στέγ★.Μάθετε πότε & πως...