Στόλος-φάντασμα από ξύλινα πλοία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,Έντεκα ξύλινα παλιά πλοία, στα οποία υπήρχαν περισσότερα από 25 πτώματα σε αποσύνθεση έχουν εντοπιστεί ανοιχτά της Ιαπωνίας τους τελευταίους δύο μήνες.

Σύμφωνα με το Ιαπωνικό δίκτυο NHK βρέθηκαν τουλάχιστον 25 πτώματα, δύο εκ των οποίων είχαν αποκεφαλιστεί, η προχωρημένη αποσύνθεση των πτωμάτων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αυτά τα πλοία έπλεαν για αρκετό διάστημα ακυβέρνητα.

Ειδικοί στη ναυσιπλοΐα αναφέρουν ότι τα πλοία είναι πολύ παλιά και βαριά και οι μηχανές που έχουν δεν μπορούν να βοηθήσουν το πλήρωμα να αντιμετωπίσει δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Τουλάχιστον ένα από τα πλοία είχε πάνω και σύνεργα ψαρέματος, καμάκια και ειδικές λάμπες για να προσελκύει καλαμάρια. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μπορεί τα πλοία να είχαν βγει για ψάρεμα, να αντιμετώπισαν άσχημες καιρικές συνθήκες και να μην κατάφεραν να γλυτώσουν.  

Σε ένα από τα σκάφη βρέθηκε και μια κουρελιασμένη σημαία που έμοιαζε ότι θα μπορούσε να ήταν μέρος της σημαίας της  Βόρειας Κορέας. Μία δεύτερη ερμηνεία είναι ότι πρόκειται για πλοία που χρησιμοποιούν λιποτάκτες από τη βόρειο Κορέα.


Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...