Πρεμιέρα με Έκθεση-Έκφραση στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ , , Updated

Στο κείμενο του Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Β. Λαμπρινουδάκη για την πολιτιστική κληρονομιά και τη σχέση μας με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης εξετάζονται οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.


«Εμείς και οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης» τιτλοφορείται το κείμενο και από τους υποψηφίους ζητείται να γράψουν 500-600 λέξεις για τον τρόπο αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομίας. Να εξηγήσουν, δηλαδή, γιατί το κοινό και οι νέοι πρέπει να προσεγγίσουν τους χώρους της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι 105.000 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄), ξεκίνησαν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις συνεχίζονται αύριο Τετάρτη 20/5 με τα μαθήματα Βιολογίας, Φυσικής, Μαθηματικών και Ιστορίας στην Γενική Παιδεία (επιλεγόμενο).

in.gr

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...