«Είμαι Έλληνας, αλλά δεν σπάω πιάτα κάθε βράδυ»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

«Ναι, είμαι Ελληνίδα, αλλά δεν είμαι τεμπέλα, δεν σπάω πιάτα κάθε βράδυ, ούτε διασκεδάζω με τα χρήματα των Ευρωπαίων εταίρων μας».

«Η χώρα μου λέγεται Δημοκρατία της Τσεχίας και όχι Τσεχοσλοβακία που δεν υπάρχει πια».

«Είμαι Ισπανίδα αλλά δεν χορεύω φλαμέγκο και δεν μου αρέσει το χαμόν».

Φυλετικά, εθνικά και κάθε άλλου είδους ρατσιστικά στερεότυπα επιχειρούν να καταρρίψουν νέοι και νέες απ' όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας στην καμπάνια της οργάνωσης «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων».

«Η εβδομάδα 14 - 22/03 έχει ορισθεί ως εβδομάδα κατά του ρατσισμού και η 21η του Μαρτίου ως η παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού. Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων ως μέλος του δικτύου United against racism, του ιδρύματος Anna Lindh και άλλων παρόμοιων δικτύων της κοινωνίας των πολιτών πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων, με την ονομασία LOVE RACE-SICM» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΜΚΟ, Αρις Παράσχου.

Μία από τις δράσεις κατά του ρατσισμού υλοποιείται στο facebook όπου προσκαλούνται όλοι να αναρτήσουν μια φωτογραφία τους και να γράψουν ένα στερεότυπο που δεν τους αρέσει, καταδικάζοντας με αυτό τον τρόπο ρατσιστικές συμπεριφορές που αφορούν την εθνικότητα, τη σεξουαλική ταυτότητα, τα άτομα με αναπηρίες ή οτιδήποτε άλλο προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εβδομάδας κατά του ρατσισμού, αλλοδαποί εθελοντές της ΜΚΟ που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας σε προγράμματα της οργάνωσης, επισκέπτονται φροντιστήρια ξένων γλωσσών, όπου συνομιλούν, στην μητρική τους γλώσσα, με μαθητές για ζητήματα ρατσισμού.

«Μέχρι το προσεχές Σάββατο, έχουμε προγραμματίσει επισκέψεις σε διάφορα φροντιστήρια όπου εθελοντές μας θα μιλούν τουρκικά, ιταλικά, σερβοκροάτικα, αγγλικά και γαλλικά σε μαθητές που βρίσκονται σε καλό επίπεδο γνώσης της γλώσσας» ανέφερε ο κ. Παράσχου.

in.gr

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...