Ανοιχτά τα καταστήματα και την τελευταία Κυριακή του χρόνου

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Κανονικά θα λειτουργήσουν και την τελευταία Κυριακή του έτους, στις 28 Δεκεμβρίου, τα εμπορικά καταστήματα, καθώς στο πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης τις αμέσως προσεχείς ημέρες στη Βουλή έχει περιληφθεί σχετική τροποποίηση του νόμου που αναμένεται να πυροδοτήσει νέες αντιδράσεις από την πλευρά των εμποροϋπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος 4177/2013 επιτρέπει τη λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο, μεταξύ των οποίων και τις δύο Κυριακές που προηγούνται των Χριστουγέννων. Φέτος, η πρώτη Κυριακή είναι μεθαύριο 14 Δεκεμβρίου και η δεύτερη στις 21 Δεκεμβρίου. Από την πρώτη στιγμή της θεσμοθέτησης του νόμου 4177/2013 η αγορά είχε επισημάνει ότι αντί των δύο Κυριακών προ των Χριστουγέννων τα καταστήματα θα έπρεπε να είναι ανοιχτά τις δύο τελευταίες Κυριακές του έτους, όταν πλέον θα είχε καταβληθεί το δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα.

Φέτος, πάντως, σημαντική μερίδα των εμπόρων θεωρεί ότι καλώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα και στις 14 Δεκεμβρίου, ως μια ευκαιρία να αυξηθεί ο τζίρος τους που μειώθηκε αισθητά τον τελευταίο μήνα, γεγονός που  ερμηνεύεται ως απόρροια των διαδηλώσεων των προηγούμενων ημερών, καθώς και των τελευταίων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων.

protothema.gr, newsmoney.gr

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...