Τηλεκατευθυνόμενα κατά φοροφυγάδων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Έναν λίαν ευρηματικό τρόπο έχουν βρει οι φορολογικές αρχές της Αργεντινής προκειμένου να εντοπίζουν εύπορους φοροφυγάδες, οι οποίοι αποφεύγουν να δηλώσουν στην εφορία της χώρας τις επαύλεις και τις πισίνες τους, ώστε να μη φορολογηθούν. Συγκεκριμένα, πριν από λίγες εβδομάδες έθεσαν σε πιλοτική λειτουργία ορισμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, στα οποία προσάρμοσαν ειδικές κάμερες.

Τα εν λόγω αεροπλάνα-μινιατούρες πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από μια συνοικία του Μπουένος Αϊρες, γνωστή για τον πολυτελή χαρακτήρα των κατοικιών της. Τράβηξαν φωτογραφίες των ακινήτων, μεγάλο μέρος των οποίων είναι δηλωμένα από τους κατόχους τους ως κενά οικόπεδα. Τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά της φοροδιαφυγής των ιδιοκτητών τους, καθώς αποκαλύφθηκε ότι τουλάχιστον 200 κατοικίες και 100 πισίνες δεν ήταν δηλωμένες. Με τη χρήση των συγκεκριμένων αεροπλάνων, οι φορολογικές αρχές εντόπισαν φοροδιαφυγή αξίας περίπου 1,58 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ πλέον ετοιμάζονται εντάλματα για την προσαγωγή των ενόχων στα δικαστήρια, μαζί με την απειλή βαριών προστίμων.

Ωστόσο, τα συγκεκριμένα αεροπλάνα έχουν και άλλες χρήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το τι συμβαίνει στη Μεγ. Βρετανία, όπου αρκετοί μεσίτες πολυτελών κατοικιών έχουν καταφύγει στη χρήση των εν λόγω αεροπλάνων προκειμένου να προωθήσουν τα ακίνητά τους.

Η εν λόγω τακτική εφαρμόζεται κυρίως για να διαφημίσει από αέρος μεγάλα ακίνητα που συνοδεύονται και από οικόπεδα και αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς επιτρέπει στους μεσίτες να ετοιμάσουν μια λίαν εντυπωσιακή εικονική περιήγηση ενός ακινήτου για τον ενδιαφερόμενο αγοραστή, ιδίως εάν αυτό βρίσκεται σε απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη τοποθεσία.

msn.com

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...