Επιφυλακτικοί οι έμποροι Αθήνας απέναντι στη νέα ρύθμιση για τις εκπτώσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ , , Updated

Σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα λειτουργήσει υπέρ των καταναλωτών η ρύθμιση για προσφορές στο 50% των εμπορευμάτων των εμπορικών καταστημάτων, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, εξέφρασε μιλώντας στον Βήμα 99,5 FM ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Παναγής Καρέλλας.

Ο κ. Καρέλλας επισήμανε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ελέγχου των προσφορών από τον καταναλωτή, κάτι που μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος επιτήδειων εμπόρων, ενώ ταυτόχρονα έθεσε θέμα ελέγχου των τιμών των προϊόντων που διατίθενται μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η ρύθμιση για προσφορές στο 50% των εμπορευμάτων των εμπορικών καταστημάτων ανακοινώθηκε την Τρίτη, μόλις έγινε γνωστός ο «Κώδικας Δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες» που εξέδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Την αντίθεσή της στη ρύθμιση εξέφρασε η ΕΣΕΕ, υποστηρίζοντας ότι «για άλλη μια φορά επικράτησε η λογική των εκπροσώπων των ολιγοπωλιακών συμφερόντων» και πως «ο Κώδικας Δεοντολογίας που συμφωνήθηκε και προτάθηκε ως αποτέλεσμα διαλόγου φορέων της αγοράς και της γενικής γραμματείας Εμπορίου, δεν έγινε ποτέ υπουργική απόφαση». 

«Οι βελτιωτικές αλλαγές που θα μπορούσαν με οριζόντια ισχύ και σκοπό να μην παραπλανούν ή να μην προκαλούν σύγχυση στον καταναλωτή ξαφνικά περιορίστηκαν στο ελάχιστο» ανέφερε.

in.gr

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...