Η φοιτήτρια του Πολυτεχνείου που... ετοιμάζει βαλίτσες για την Google

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Βαλίτσες για τη Νέα Υόρκη και... τη Google ετοιμάζει η μόλις από πέρυσι πτυχιούχος του ΕΜΠ (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), Μαρία Δημακοπούλου, αφού κατάφερε να λύσει πρόβλημα που για τρία χρόνια έμενε άλυτο στους επεξεργαστές της Google και της Intel, κερδίζοντας πολλά τιμητικά βραβεία.

Η επιτυχία της ξεκινά λίγα χρόνια πριν, όταν η κοπέλα ήταν στο 3ο έτος της σχολής της και άρχισε να εργάζεται σε ομάδα αλγορίθμων της Google στο Παρίσι δίπλα σε εξειδικευμένους μελετητές από όλο τον κόσμο. Εκεί κατάφερε να κερδίσει τιμητικά βραβεία από την Google και την Intel όταν βρήκε λύση σε πρόβλημα που έμενε άλυτο για τρία χρόνια στους επεξεργαστές της Intel.

Μάλιστα, η Μαρία Δημακοπούλου έχει κερδίσει διεθνές τιμητικό βραβείο και υποτροφία Anita Borg Memorial της Google για την αριστεία στην επιστήμη υπολογιστών και στην τεχνολογία. Μετά τη λύση στο πρόβλημα της Intel την προσκάλεσαν να μιλήσει σε συνέδριο στο CERN, ενώ το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στη Silicon Valley των ΗΠΑ σε πρόγραμμα υπό την αιγίδα της NASA και της Google, όπου δούλεψε πάνω σε νανοτεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη.

Τον Δεκέμβριο, λοιπόν, φεύγει στη Νέα Υόρκη για να δουλέψει πίσω από τα συστήματα διαφημίσεων της Google. Ωστόσο, η ίδια τονίζει ότι δεν θα άφηνε ποτέ το ΕΜΠ. «Δεν θα άλλαζα τις σπουδές μου με κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Όταν μπήκα πρώτη στη Σχολή, μου είχαν πει πως θα μπορούσα να πάω σε όποιο πανεπιστήμιο ήθελα. Ήταν συνειδητή επιλογή να μείνω εδώ και η πορεία με δικαίωσε. Πρόκειται για μια εξαιρετική σχολή αν έχεις τη διάθεση να προοδεύσεις», ανέφερε.

 «Αν δεν είχα παρακολουθήσει τόσα χρόνια στενά τα μαθήματα της σχολής, αν δεν είχα τους καθηγητές μου να με στηρίζουν, δεν θα είχα καταφέρει τόσα. Ένα σημαντικό κομμάτι όσων έχω κάνει οφείλεται στους ανθρώπους που με δίδαξαν και με γαλούχησαν να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ», προσθέτει.

«Δεν πάει κάποιος ξαφνικά στην Google και γίνεται έξυπνος. Είχα πολύ δυναμικούς καθηγητές με επιθυμία να είναι άριστοι στον χώρο τους διεθνώς. Η ποιότητα των μαθημάτων και της προσφερόμενης εκπαίδευσης ήταν για μένα καθοριστική για την επίδοσή μου», τόνισε.

reporter.grΠηγή:www.reporter.gr

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...