Συγκέντρωση φοιτητών στα Προπύλαια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Ομάδα φοιτητών είναι συγκεντρωμένη το πρωί του Σαββάτου στα Προπύλαια, ενώ στην αίθουσα της Πρυτανείας είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Συγκλήτου. Νωρίτερα επικράτησε ένταση, καθώς περίου 40 άτομα ζήτησαν να εισέλθουν στην αίθουσα.

Την περασμένη Πέμπτη η συνεδρίαση της Συγκλήτου είχε διακοπεί μέσα σε φορτισμένο κλίμα, καθώς ομάδα φοιτητών είχε εισβάλει στην αίθουσα της Πρυτανείας ζητώντας να λάβει μέρος στη διαδικασία.

Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν ο πρύτανης ζήτησε από τους φοιτητές να φύγουν από την αίθουσα, αλλά εκείνοι αρνήθηκαν.

Τότε ο κ. Φορτσάκης απείλησε ότι θα φωνάξει την αστυνομία, ενώ ισχυρίστηκε ότι οι πόρτες είχαν κλείσει και δεν μπορούσε να βγει έξω.

Για περίπου μία ώρα ο πρύτανης, τα μέλη στης Συγκλήτου και οι φοιτητές έμεναν μέσα στην αίθουσα της πρυτανείας αντιδικώντας για την παρουσία των φοιτητών στη συνεδρίαση.

Τελικά, ο κ. Φορτσάκης διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία ορίσθηκε για σήμερα, Σάββατο.

Παρέμβαση του πρωθυπουργού

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός στη διάρκεια ομιλίας του στην ΟΝΝΕΔ. Είπε χαρακτηριστικά πως «η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων από μικρές ομάδες ταραχοποιών τελείωσε. Διεθνώς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που δεν φρουρείται, αυτό δεν είναι ελευθερία, είναι η τυραννία της μειοψηφίας».

Ακόμη, χαρακτήρισε όσους προκαλούν τα επεισόδια «θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας, να σέβονται την γνώμη των άλλων».

in.gr

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...