Πορεία στο κέντρο της Αθήνας από συνταξιούχους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν συνταξιούχοι από όλη την Αττική που διαμαρτύρονται για τις σχεδιαζόμενες νέες περικοπές στις συντάξεις τους.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί από τον πεζόδρομο της Κοραή και πρόθεση των συνταξιούχων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων, είναι να φτάσουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

Λόγω της πορείας έχει προκληθεύ κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας καθώς η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον, στην Ακαδημίας από το ύψος της Κανάρη, στη Σταδίου από το ύψος της Αρσάκη και στην Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος.


Η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων καλεί όλες τις οργανώσεις και τα σωματεία:

- Να βάλουν φραγμό στην επιχειρούμενη σήμερα μείωση των κύριων συντάξεων κατά 30% σε εφαρμογή της αρχής της «αναλογικότητας εισφορών και παροχών».
- Να αποκρούσουν την απάνθρωπη επίθεση που προδιαγράφει ο μνημονιακός νόμος των Λοβέρδου - Κουτρουμάνη για την κατακόρυφη μείωση των συντάξεων στα 360 ευρώ από την αρχή του 2015.
- Πλήρη αποκατάσταση όλων των συντάξεων στα επίπεδα του 2010, με την άμεση κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων των Μνημονίων που έχουν επιφέρει αυτές τις μειώσεις.
- Κοινωνικοποίηση και δήμευση της πρόσθετης κερδοφορίας που αποκόμισε το επιχειρηματικό κεφάλαιο τα τελευταία πέντε χρόνια των 60 δισ. ευρώ και τη χρησιμοποίηση αυτών των πόρων για την στήριξη του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και παιδείας, των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων.
- Επαρκή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος μέσα από την τριμερή χρηματοδότηση και την ανεύρεση νέων πόρων.

protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...