Οι πρώτες 10.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας με πεντάμηνα στους δήμους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ , , Updated

Δέκα χιλιάδες προσλήψεις με πεντάμηνα στους δήμους μέσω της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το dikaiologitika.gr. Στο σύνολο του το πρόγραμμα θα προσφέρει εργασία σε 50.000 ανέργους εγγεγραμμένους του Οργανισμού Απασχόλησης.

Οι ειδικότητες που θα αφορά το νέο πρόγραμμα προσλήψεων με πεντάμηνα του ΟΑΕΔ είναι ΥΕ Εργατών Καθαριότητας, ΥΕ Εργατών Κήπου, ΥΕ Εργατών Πυρασφάλειας & Πυροπροστασίας και ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις η προκήρυξη θα ορίζει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr, ότι θα χορηγούνται ένσημα για βαρέα και ανθυγιεινή εργασία. Το πρόγραμμα στόχο έχει να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου μέρους του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και οι «τελευταίες πινελιές» καθορίζονται αυτές τις ημέρες, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων έχουν: α) εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, β) μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, γ) εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, δ) εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ και ε) άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ.

Όσοι επιλεγούν θα καταταγούν στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, με βάση κριτήρια που περιλαμβάνουν το χρόνο συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, καθώς και εκείνο της συζύγου, το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, την ηλικία και τον αριθμό ανήλικων τέκνων.

Σε ό,τι αφορά τις αμοιβές, για άνεργους κάτω των 25 ετών ανέρχονται σε 652 ευρώ μικτά το μήνα (3.260 ευρώ το πεντάμηνο) και για ανέργους άνω των 25 ετών 748 ευρώ το μήνα Θα προηγηθεί από τον ΟΑΕΔ ο οριστικός πίνακας κατάταξης ανέργων, στον οποίο θα φαίνονται οι ωφελούμενοι και ο φορέας στον οποίο αναλαμβάνουν εργασία. Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι καλούνται να προέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΚΠΑ 2) του ΟΑΕΔ, για να παραλάβουν το σχετικό συστατικό σημείωμα, με το οποίο θα πρέπει να μεταβούν στον επιβλέποντα φορέα που επιλέχθηκαν εντός τριών ημερών από την ανάρτηση των οριστικών πινάκων.

Μετά την υπόδειξή τους, οι επιλεγέντες πρέπει να προσκομίσουν αυτοπροσώπως, στον επιβλέποντα φορά που θα απασχοληθούν, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και τα γενικά και τα ειδικά τυπικά προσόντα πρόσληψης, πρωτότυπα ή σε επικυρωμένα αντίγραφα. Στα δικαιολογητικά επίσης θα πρέπει να προσκομίζονται: α) Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) β) Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) γ) Αριθμός Μητρώου ΙΚΑ – ΑΤΑ δ) Νομιμοποιητικό έγγραφο της ταυτότητας ε) Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού IBAN, όπου ο ωφελούμενος να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος. 42.879 οι ανοικτές θέσεις στους δήμους Με επιστολή που στέλνει στις νέες δημοτικές αρχές το ΥΠΕΣ καταρτίζει τις θέσεις που θα περιλαμβάνει η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις με την Κοινωφελή Εργασία στους δήμους .

Οι θέσεις που έχουν ζητήσει οι δήμοι αφορούν υπαλλήλους γενικών καθηκόντων , διοικητικούς υπαλλήλους, βρεφοκόμους και βρεφονηπιοκόμους, προσωπικό καθαριότητας , υπαλλήλους πληροφορικής αλλά και πλήθος άλλων ειδικοτήτων που θα ζητηθούν για πρόσληψη με τα γνωστά και ως πεντάμηνα. Ειδικότερα το Υπουργείο Εσωτερικών ζητά επικαιροποίηση των αιτημάτων που έχουν ήδη υποβληθεί από τους δήμους από το καλοκαίρι για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με έγγραφο που αποστέλλεται στην ΚΕΔΕ σχετικά με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την πεντάμηνη απασχόληση σε δήμους, περιφέρειες και άλλους δημόσιους φορείς θα καταρτιστεί η κατανομή των θέσεων που θα προβλέπει η προκήρυξη.

 Σκοπός είναι να υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός του β' κύκλου του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας, κατά τρόπο που να ανταποκρίνεται ουσιαστικότερα στις ανάγκες των Δήμων σε θέσεις εργασίας . Όπως αναφέρει το έγγραφο του ΥΠΕΣ η ΚΕΔΕ έχει ήδη στείλει από τις 23 Ιουνίου, ηλεκτρονικά, συγκεντρωτικό πίνακα με την καταγραφή των αναγκών για τους δήμους που υπέβαλλαν σχετικό αίτημα. Ο λόγος που ζητείται από το υπουργείο η επικαιροποίηση των στοιχείων είναι ότι πλέον στους δήμους έχουν αναλάβει οι νέες δημοτικές αρχές και απαιτείται ουσιαστικά η σύμφωνη γνώμη τους ώστε να ανταποκρίνεται στην νέες προτεραιότητες του κάθε δήμου η κατανομή των θέσεων Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό οι αιτήσεις των ανέργων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε ειδικά διαμορφωμένη από τον ΟΑΕΔ εφαρμογή με δυνατότητα δήλωσης φορέων στους οποίους επιθυμούν να προσληφθούν.

www.dikaiologitika.gr

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...