Έρχονται 16.000 προλήψεις εκπαιδευτικών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Το «πράσινο φως» έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις προσλήψεις 16.000 αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιος και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε από αυτή την εβδομάδα να ξεκινήσουν οι διορισμοί τους στα σχολεία. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», εγκρίθηκαν πιστώσεις για 5.000 αναπληρωτές και 11.000 ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς. Οι περισσότερες προσλήψεις θα γίνουν σε δασκάλους, φιλολόγους, φυσικούς και μαθηματικούς.  Οπως υπολογίζει το υπουργείο Παιδείας, οι μεγαλύτερες ελλείψεις εμφανίζονται σε δασκάλους όσον αφορά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ στη δευτεροβάθμια λείπουν κυρίως φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί. Ετσι, από τις συνολικά 16.000 προλήψεις οι περίπου 5.000 αφορούν στις παραπάνω ειδικότητες αιχμής και οι περισσότεροι θα είναι δάσκαλοι. 

Αξίζει, πάντως να σημειωθεί πως σε τρεις βασικές ειδικότητες (φιλόλογοι, μαθηματικοί και φυσικοί) παρατηρήθηκε και το μεγαλύτερο κύμα φυγής (συνταξιοδοτήσεις) από την εκπαίδευση, με τους μαθηματικούς και τους φιλολόγους να σπάνε κάθε ρεκόρ τα τελευταία τέσσερα χρόνια όσον αφορά τουλάχιστον στους βασικούς κλάδους εκπαίδευσης.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...