Ίδρυση εδρών ΑΕΙ για στρατηγικές σπουδές προωθεί το υπουργείο Αμυνας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Την ίδρυση εδρών ΑΕΙ, στις οποίες θα διδάσκονται «Στρατηγικές Σπουδές και Στρατιωτική Ιστορία», εξετάζουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνεργασία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, με σκοπό μάλιστα να καταστεί δυνατή η λειτουργία των εδρών από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας, οι έδρες θα συνδέονται με τη Σχολή Εθνικής Άμυνας και την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου.

Οι προτάσεις τις οποίες κατέθεσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι:

  • Ίδρυση της έδρας «Στρατιωτικής Ιστορίας και Γεωπολιτικής Αναλύσεως του Ελληνισμού στη ΝΑ Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, Ηρόδοτος» του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΠΑ, σε συνεργασία με τη ΣΕΘΑ.
  • Ίδρυση έδρας «Στρατηγικών Σπουδών ΓΕΕΘΑ, Θουκυδίδης» του Τμήματος ΔΕΣ του ΠΑ.ΜΑΚ., σε συνεργασία με την ΑΔΙΣΠΟ.
  • Οι έδρες να λειτουργήσουν για τέσσερα έτη, με δυνατότητα ανανεώσεως από το ΓΕΕΘΑ εφόσον κριθεί επιτυχής η λειτουργία τους.
  • Αίτημα για να συμπεριληφθούν αντίστοιχα με τις έδρες μαθήματα στο εκάστοτε Τμήμα των δύο Πανεπιστημίων.
«Η πρωτοβουλία να ιδρυθούν Επώνυμες Έδρες Στρατηγικών Σπουδών και Στρατιωτικής Ιστορίας συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής επιστήμης και στην από κοινού ωφέλεια των Ενόπλων Δυνάμεων και των Πανεπιστημίων, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση των αξιωματικών, η οποία, σε συνδυασμό με την υψηλή επαγγελματική τους κατάρτιση, εκτιμάται ότι θα έχει εποικοδομητικά αποτελέσματα, τόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και την κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

IN.GR

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...