Μέχρι πότε θα πληρώνουμε έκτακτη εισφορά

ΕΙΔΗΣΕΙΣ , , Updated

Μέχρι και το 2016 παραμένει το μέτρο της έκτακτης εισφοράς, με τον κυβερνητικό ωστόσο σχεδιασμό να προβλέπει πως θα μειωθεί σε δύο δόσεις εντός του 2015 και στόχο την εξάλειψή της τον Δεκέμβριο του 2016. Η ελληνική πρόταση προβλέπει μείωση του φόρου κατά 30% από 1ης Ιανουαρίου 2015 (θα προκύψουν υψηλότερες αποδοχές για μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς ο φόρος που αναλογεί παρακρατείται κάθε μήνα) και περαιτέρω μείωσή του κατά 20% από 1ης Ιουλίου με την προϋπόθεση ότι τα φορολογικά έσοδα θα παραμείνουν εντός στόχων κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου.

Στη συνέχεια, ανάλογο μοντέλο θα επιδιωχθεί να ισχύσει και για το 2016 με στόχο μετά τη διετή παράταση της έκτακτης εισφοράς ο φόρος να εκμηδενιστεί.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προετοιμαστεί η πρόταση προς την τρόικα για τις φοροελαφρύνσεις, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να έχουν κλείσει όλα το αργότερο μέχρι την 6η Οκτωβρίου, ημέρα κατάθεσης του προσχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ανέλυσαν μάλιστα στους εκπροσώπους των δανειστών έναν πρόσθετο πολιτικό λόγο που επιβάλλει αυτή τη διορθωτική κίνηση. Η παράταση της εισφοράς για έναν ακόμα χρόνο θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή, κάτι που θα ήταν πολύ δύσκολο εάν δεν δινόταν έστω ένα μικρό κίνητρο στους βουλευτές.

sofokleousin.gr

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...