Επένδυση στην πληροφορική από την Deutschebank

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Κίνηση ματ που επιβεβαιώνει την αλλαγή της οργανωτικής δομής και υπογραμμίζει την έμφαση στις υποδομές και τα πληροφοριακά συστήματα πραγματοποίησε η Deutsche Bank στις ΗΠΑ, προσλαμβάνοντας δυο υψηλόβαθμα στελέχη στον χώρο του IT , τα οποία θα ενταχθούν στη διοικητική ομάδα. Παράλληλα η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει πρόσθετα κονδύλια 1 δισ. στην πληροφορική προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των εποπτικών αρχών. Η απόφαση της DB απαντά σε προειδοποίηση της New York FED η οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στη γερμανική τράπεζα για ελλείψεις στοιχείων στο επίπεδο της κανονιστικής συμμόρφωσης.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι οι τραπεζίτες είναι έτοιμοι να παραδώσουν τα κλειδιά στους ανθρώπους της πληροφορικής καθώς οι εποπτικές αρχές ζητούν στοιχεία για να ελέγξουν τη ροή του χρήματος και την κατανομή του ρίσκου, προσπαθώντας να αποτρέψουν νέες τραπεζικές κρίσεις που θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν το σκηνικό και να ανακόψουν την ανάκαμψη.

Η NY FED, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις στα συστήματα διοικητικής πληροφόρησης (MIS), γεγονός που ανεβάζει το ρίσκο, ενώ παράλληλα ενημέρωσε με επιστολή τη διοίκηση της Deutsche Bank τον Δεκέμβριο ότι τα συστήματα παραγωγής στοιχείων για τις εποπτικές αρχές χρειάζονται βαθιές τομές και βελτιώσεις.

Το «καμπανάκι» της NY FED στόχο έχει να πιέσει την τράπεζα να ανταποκριθεί στο νέο αυστηρότερο θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο το οποίο θα ισχύσει για όλες τις ξένες τράπεζες που λειτουργούν στις ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνουν οι Financial Times η New York Fed έχει ζητήσει και από άλλες ξένες τράπεζες να αλλάξουν εκ βάθρων τη δομή των πληροφοριακών συστημάτων τους. 

Τα πρόσωπα

Στις ΗΠΑ Chief Information Officer ορίζεται ο Richard Shannon τον οποίο πήρε από τη Golman Sachs μετά από 20ετή καριέρα στην επενδυτική  τράπεζα, ενώ τελευταία ήταν ο παγκόσμιος επικεφαλής εναλλακτικών δικτύων.

Στο Λονδίνο την ευθύνη του IT αναλαμβάνει ο Scott Marcar προερχόμενος από Royal Bank of Scotland, ο οποίος κατείχε τη θέση του CIO για εταιρικούς και θεσμικούς πελάτες της τράπεζα

πηγή: sofokleousin.GR

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...