Προκήρυξη διαγωνισμού για Wi-Fi σε δημόσιους χώρους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την δημιουργία ασύρματου Ιντερνετ σε 4.000 ανοικτούς και κλειστούς χώρους σε όλη την Ελλάδα προχωρεί το υπουργείου Υποδομών, υλοποιώντας τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις για δωρεάν παροχή υπηρεσιών διαδικτύου. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών ορίστηκε η 6 Οκτωβρίου 2014 ενώ πριν δύο μέρες δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η προκήρυξη του έργου συνολικού προϋπολογισμού 18,4 εκ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Με βάση την απόφαση της διακήρυξης που υπογράφει ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών (ΕΣΗΔΗΣ), μέσω της διαδικτυακής πύλης www. promitheas.gov.gr, ορίζοντας ως ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών την 10η Οκτωβρίου. Η προκήρυξη προβλέπεται να αναρτηθεί στο ΕΣΗΔΗΣ στις 21 Αυγούστου και μία μέρα μετά στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Βάσει του σχεδιασμού οι πολίτες θα έχουν δωρεάν Wi-Fi σε μεγάλης κλίμακας δημόσιους χώρους, με τη δημιουργία σημείων πρόσβασης (hotspots) που θα καλύψουν τους 302 από τους συνολικά 325 δήμους της χώρας. Στόχος του σχεδίου είναι να ενεργοποιηθούν 15.000 σημεία πρόσβασης σε ΟΤΑ, μουσεία και λιμάνια ενώ το έργο θα επεκταθεί σε πανεπιστήμια, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι χρήστες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους, και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία. Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:

- Να έχουν απλή πρόσβαση στο ίντερνετ αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 έως 1,5Mbps

-Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης

- Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο

Στο εγχείρημα δεν θα συμμετάσχει ο δήμος της Αθήνας ο οποίος έχει αναπτύξει δικό του ασύρματο σύστημα αλλά και άλλοι μεγάλοι δήμοι (Χαλάνδρι, Πετρούπολη, Κρωπίας, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Πολυγύρου) που δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υπουργείου Υποδομών προκειμένου να υποδείξουν σημεία για την εγκατάσταση wi-fi hotspots.

Πηγή: www.newmoney.gr

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...