Στον αέρα η δωρεάν φιλοξενία 30.000 παιδιών σε παιδικούς σταθμούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Στο σπίτι θα αναγκαστούν να κρατήσουν τα παιδιά τους χιλιάδες οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τα τροφεία σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο των αιτήσεων. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, εκτός προγράμματος μένουν περίπου 25.000 με 30.000 παιδιά.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων έληξε στις 4 Αυγούστου και, όπως αναφέρουν τα Νέα, τα αιτήματα προς την αρμόδια Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) είχαν φτάσει περί τις 60.000. Πρόκειται για αριθμό που στην πραγματικότητα αντιστοιχεί σε πάνω από 75.000 παιδιά, δεδομένου ότι πολλές αιτήσεις από οικογένειες αφορούν περισσότερα του ενός παιδιού.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης των Δήμων (ΚΕΔΕ), Σίμος Δανιηλίδης, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συνολικά 80.000 αιτήσεις από γονείς προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά τη νέα σχολική περίοδο περίπου 100.000 παιδιά. Τα τελικά νούμερα αναμένεται να αποτυπωθούν προς το τέλος της εβδομάδας, όταν θα ανοιχθεί το σύνολο των φακέλων που έφτασαν έως στην ΕΕΤΑΑ.

Ωστόσο, τα χρήματα που έχουν δεσμευτεί για την επιχορήγηση της δωρεάν φιλοξενίας -περί τα 160 εκατ. ευρώ- δεν αναμένεται να καλύψουν παρά μόνον 62.000 παιδιά. Αγκάθι παραμένει και το γεγονός πως συχνά σε ορισμένες περιοχές παραμένουν αδιάθετες θέσεις ενώ σε άλλες καταγράφεται υπερπληθώρα αιτήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρείται να βρεθεί λύση για την κάλυψη έστω και μέρους του αριθμού των παιδιών. Στο πλαίσιο αυτό και αφού υπάρξει πλήρης εικόνα για τις αιτήσεις και τους δικαιούχους βάσει των κριτηρίων που θα μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στους σταθμούς, θα διεξαχθούν διαβουλεύσεις προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων παιδιών.

in.gr

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...