Δεν ρυθμίζει οφειλές ενήμερων φορολογουμένων το Taxis

ΕΙΔΗΣΕΙΣ , , Updated

Να περιμένουν μέχρι την επόμενη Παρασκευή 1η Αυγούστου είναι αναγκασμένοι οι φορολογούμενοι που θέλουν να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση εξόφλησης οφειλών προς το Δημόσιο, προκειμένου να αποπληρώσουν σε 12 μηνιαίες δόσεις τον φόρο της φετινής φορολογικής τους δήλωσης.  

Αν και ο Ν. 4174/2013 επιτρέπει στους φορολογουμένους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στην εφορία σε 12 μηνιαίες δόσεις, ακόμη και στην περίπτωση που αυτές δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ωστόσο η τεχνική αναβάθμιση του συστήματος από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δεν έγινε εγκαίρως με αποτέλεσμα το Taxis να μην δέχεται αιτήσεις υπαγωγής στην πάγια ρύθμιση φορολογουμένων που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμοι.

Λόγω της κατάστασης αυτής οι φορολογούμενοι που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την εφορία σε 12 δόσεις θα πρέπει να αναμένουν έως την 1η Αυγούστου, ώστε να γίνει ληξιπρόθεσμη η οφειλή τους (η πρώτη δόση του φόρου) και να τους επιτραπεί να μπουν στο Taxis και να υποβάλλουν δήλωση.

Ωστόσο, λόγω της καθυστέρησης στην ενεργοποίηση της εφαρμογής οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με τον μηνιαίο τόκο 0,74% από την πρώτη δόση, ενώ αν είχε ανοίξει εγκαίρως το σύστημα προ της 1ης Αυγούστου αυτό δεν θα συνέβαινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων καταβάλει προσπάθειες ώστε η εφαρμογή να ανοίξει μέχρι τις 31 Ιουλίου, ώστε να υπάρξει το περιθώριο οι φορολογούμενοι να μην επιβαρυνθούν με τόκους τουλάχιστον για την πρώτη δόση.

newsmoney.gr

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...