Ένας στους εννέα Έλληνες δεν γνωρίζουν τι είναι η ανακύκλωση!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Αύξηση του ποσοστού των Ελλήνων που ανακυκλώνουν τα απορρίμματά τους, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, σε ποσοστό 28%, σε σύγκριση με το 2007, κατέγραψε έρευνα της «Public Issue» που έγινε για λογαριασμό της «WWF Ελλάς» και χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Η έρευνα έγινε με την μέθοδο των τηλεφωνικών ερωτήσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Λάρισα σε δείγμα 1.009 ατόμων, από 11 μέχρι 19 Ιουνίου και κατέδειξε ότι σε ποσοστό 86% οι Έλληνες ανακυκλώνουν, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, ενώ το 2007 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 58%.

Πάντως, οι πολίτες που ανακυκλώνουν τα απορρίμματα που προσφέρονται για ανακύκλωση, σε καθημερινή βάση, δεν υπερβαίνουν το ποσοστό του 58%, ενώ το 13% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι είναι η ανακύκλωση ή ότι δεν ανακυκλώνει ούτε μία φορά τον μήνα. Το 1% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφερε ότι στην περιοχή του δεν υπάρχουν κάδοι για ανακύκλωση.

Τα απορρίμματα που ανακυκλώνουν οι Έλληνες είναι σε ποσοστό 90% χαρτιά, 64% πλαστικές συσκευασίες, 49% μέταλλα και γυαλιά, 44% μπαταρίες και μόνο το 13% ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές.

Το 53% των  ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν ανακύκλωσε κάτι τον τελευταίο μήνα «επειδή απλά δεν έτυχε», ενώ το 11% έδειξε να μην εκτιμά την ανακύκλωση, δηλώνοντας ότι «δεν αξίζει τον κόπο»!

Η συγκεκριμένη έρευνα αποτελεί μέρος του σχεδίου «Καλύτερη Ζωή», το οποίο έχει στόχο να αναδείξει την χρησιμότητα της ανακύκλωσης και την επαναχρησιμοποίηση κάποιων προϊόντων μέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες, οι οποίες θα λάβουν χώρα το διάστημα από 24 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου, στο φεστιβάλ «Δες το Αλλιώς!». Το φεστιβάλ μέσα από βιωματικά εργαστήρια έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τα οφέλη της ανακύκλωσης και την επαναχρησιμοποίηση κάποιων προϊόντων.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...