Με ευνοϊκότερους όρους η αξιολόγηση υπαλλήλων σε βουλευτικά γραφεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Αξιολόγηση δύο ταχυτήτων θα εφαρμοστεί για τους υπαλλήλους στο Δημόσιο, ανάλογα με τη θέση στην οποία απασχολούνται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, ευνοημένοι της αξιολόγησης αποδεικνύονται οι περίπου 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν αποσπαστεί και υπηρετούν σε γραφεία βουλευτών, ευρωβουλευτών και στο γραφείο του έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν, ακόμη και στα κόμματα ή στην ΑΔΕΔΥ και σε φορείς αυτής (όπως το Κοινωνικό Πολύκεντρο που εποπτεύει).
Κριτές για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους θα είναι -όπως προβλέπει απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης- οι άμεσοι προϊστάμενοί τους.

Στην πράξη αυτό συνεπάγεται ότι οι ίδιοι βουλευτές, ευρωβουλευτές, γενικοί διευθυντές και γενικοί γραμματείς των κομμάτων και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι ζήτησαν την απόσπασή τους θα είναι και οι αξιολογητές τους.

Παράλληλα, στη συγκεκριμένη απόφαση αναφέρονται πέντε διαφορετικές βαθμολογικές κλίμακες με άριστα το «10» αντί τριών που έχουν οριστεί για την αξιολόγηση των υπολοίπων υπαλλήλων του Δημοσίου και όπου μάλιστα σε καθεμία μπορεί να καταταγεί μόνο συγκεκριμένο ποσοστό υπαλλήλων (το 25% να λάβει από 9 έως 10 βαθμούς, το 60% από 7 έως 8 βαθμούς και το 15% να περιοριστεί σε 1 έως 6 βαθμούς).

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...