Δεν επαναπροσλαμβάνονται οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Δεκτή έκανε ο Άρειος Πάγος την αίτηση αναβολής του υπουργείου Οικονομικών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε παράνομη την απομάκρυνση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ και των ΔΟΥ και παράλληλα διέτασσε την επαναπρόσληψή τους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καθαρίστριες μένουν εκτός έως την συζήτηση της αίτησης αναίρεσης του υπουργείου στις 23 Σεπτεμβρίου.
 
Στη δισέλιδη απόφαση του Αρείου Πάγου που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης δεν υπάρχει σκεπτικό, όπως προβλέπεται στις διαδικασίες αναστολής.
 
Με την απόφαση αυτή, πάντως, συνεχίζεται η εκκρεμότητα για το καθεστώς διαθεσιμότητας των 397 γυναικών, οι οποίες βρίσκονται έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ξεκίνησαν επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα. Στην οδό Νίκης, παραμένουν συγκεντρωμένες οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου.

Ανδρες των ΜΑΤ συνεπλάκησαν με τις καθαρίστριες που βρίσκονταν στην είσοδο του υπουργείου, τις οποίες απώθησαν βίαια προς το πεζοδρόμιο χρησιμοποιώντας γκλομπ.

Μια γυναίκα λιποθύμησε και διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Αλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.Οι καθαρίστριες παραμένουν εξω από το υπουργείο και πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από τα ΜΑΤ που φράζουν την είσοδο του κτιρίου.

Οι καθαρίστριες υποδέχθηκαν την απόφαση του Αρείου Πάγου με κλάματα.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, την Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο, καθώς το ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα των διοικητικών δικαστηρίων.

Ακόμη, οι νομικοί παραστάστες του υπουργείου ανέφεραν ότι η κατάργηση των θέσεων των καθαριστριών έγινε για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος, που υπαγορεύει τον περιορισμό των υπηρετούντων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα υπαλλήλων.

Στο μεταξύ, διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση εις βάρος αστυνομικού ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά καθαρίστρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Τρίτη

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...