48ωρη απεργία των διοικητικών στα πανεπιστήμια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ , , Updated

Νέο γύρο κινητοποιήσεων κάνουν από σήμερα Τρίτη  οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, προειδοποιώντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους,  αν δεν  επανενταχθούν στις υπηρεσίες όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων.

Σαρανταοκτάωρη απεργία για σήμερα Τρίτη και αύριο κήρυξε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της διαδικασίας της κινητικότητας όπως αυτή έχει συμφωνηθεί σε προηγούμενες συναντήσεις.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν να διασφαλίσει την επανένταξη όλων των διοικητικών υπαλλήλων μηδενός εξαιρουμένου στις υπηρεσίες, βεβαίως και όσων ο κλάδος έχει καταργηθεί καθώς και ο υπουργός να πάρει πίσω το νέο σύστημα αξιολόγησης με βάση το οποίο θέλει να δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση.
   
Η  Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) είχε συνάντηση χθες με τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο, για τα θέματα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, ζητείται από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα «στην υλοποίηση της διαδικασίας της κινητικότητας όπως αυτή έχει συμφωνηθεί σε προηγούμενες συναντήσεις». Παράλληλα «να διασφαλίσει την επανένταξη όλων των διοικητικών υπαλλήλων  μηδενός εξαιρουμένου στις υπηρεσίες, βεβαίως και όσων ο κλάδος έχει καταργηθεί» και «να πάρει πίσω το νέο σύστημα αξιολόγησης με βάση το οποίο θέλει να δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση».

Από την πλευρά τους οι  διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών σε  άλλη ανακοίνωση  επισημαίνουν ότι «συντονιζόμαστε για τη διοργάνωση κοινών δράσεων με όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους ΑΕΙ-ΤΕΙ, χωρίς την πίεση των οποίων καμιά κινητοποίηση δεν εξαγγέλλεται και δεν υλοποιείται. Καλούμε σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 13 και 14 Μαΐου από την ΟΔΠΤΕ. Για μας η απεργία αυτή έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα. Συγκεντρωνόμαστε στις πύλες των Σχολών και προχωράμε σε καθολικό κλείσιμο».

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...