Δείτε πώς θα κινηθείτε στην Αθήνα σήμερα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Στην Αθήνα έρχεται σήμερα, Παρασκευή, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ το επιβατικό κοινό αναμένεται να ταλαιπωρηθεί καθώς κλειστές θα είναι αρκετές στάσεις του μετρό, ενώ το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο για περισσότερες από δέκα ώρες.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της καγκελαρίου αρχίζει στις 15:15, με την παρουσία της, μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς. Έπειτα, στις 16:20, θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ στις 17:30 η κυρία Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Κλειστοί σταθμοί του μετρό

Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει σήμερα το επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις του μετρό, λόγω της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ.

Συγκεκριμένα, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ θα κλείσουν στις 13.30 οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, ενώ στις 18.00 θα κλείσουν οι σταθμοί Σύνταγμα και Ακρόπολη. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις στους παραπάνω σταθμούς.

«Άβατο» το κέντρο της Αθήνας

Άβατο θα είναι για δέκα ολόκληρες ώρες το κέντρο της Αθήνας εξαιτίας της επίσκεψης της καγκελαρίου τη χώρα μας. Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπογράψει ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, το μέτρο της απαγόρευσης συγκεντρώσεων «για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής» θα τεθεί σε ισχύ από τις 11:30 το πρωί έως τις 21:30 το βράδυ οπότε και η κυρία Μέρκελ θα αναχωρήσει από τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα η απαγόρευση θα ισχύσει για την περιοχή που περικλείεται από τους ακόλουθους δρόμους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) - συνέχεια Λυκαβηττού - δεξιά Αναγνωστοπούλου - αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ - αριστερά Μαρασλή - δεξιά Δεινοκράτους - αριστερά Αριστοδήμου - δεξιά Αθηναίων Εφήβων - αριστερά Κόνιαρη - δεξιά Τσόχα - αριστερά Δ. Σούτσου - συνέχεια Πανόρμου - αριστερά Κηφισίας - δεξιά Κατεχάκη - αριστερά Καπετάν Χρονά - δεξιά Βλαχάκη - δεξιά Μεσογείων - αριστερά Μιχαλακοπούλου - αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου - αριστερά Κρατερού - δεξιά Αλκαίου - δεξιά Ούλωφ Πάλμε - δεξιά Ευφρονίου - αριστερά Σπ. Μερκούρη - δεξιά Ευτυχίδου - Πλατεία Πλαστήρα - Αρχιμήδους - δεξιά Μάρκου Μουσούρου - αριστερά Αρδηττού - συνέχεια Καλλιρρόης - δεξιά Δράκου - αριστερά Μουσών - συνέχεια Παναιτωλίου - Αρακύνθου – Στησικλέους - δεξιά Ακάμαντος - αριστερά Αποστόλου Παύλου - δεξιά Ερμού - αριστερά Αθηνάς - δεξιά Βορρέου - αριστερά Αιόλου - δεξιά Κολοκοτρώνη - Αμερικής.

Η απαγόρευση θα ισχύσει και τα τμήματα των δρόμων αυτών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...