Συγκεντρώσεις των συνδικάτων παρά την σχετική απαγόρευση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί από την αστυνομία για τη διεξαγωγή των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin στην Αθήνα σήμερα, Τρίτη και την Τετάρτη. Με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας για το διήμερο. Ωστόσο, συνδικάτα, κόμματα και φορείς έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις στην πλ.Κλαυθμώνος, την Ομόνοια και τα Προπύλαια. Κλειστοί σταθμοί του Μετρό το απόγευμα.

Για να αιτιολογηθεί η απόφαση της απαγόρευσης συγκεντρώσεων γίνεται επίκληση της παρουσίας σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων και ανώτερων αξιωματούχων της ΕΕ.

Συγκεντρώσεις είχαν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το ΠΑΜΕ, η ΟΛΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ κι άλλοι φορείς.

Καθώς αναμένεται να συμμετάσχει σημαντικός αριθμός πολιτών στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και για να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των συνόδων των υπουργών οικονομικών της ΕΕ, αποφασίστηκε να μην επιτραπεί η πραγματοποίησή τους (δυνάμει του άρθρου 11, παρ. 2 του Συντάγματος).

Στο σκεπτικό της αστυνομίας αναφέρεται ότι υπάρχει η πιθανότητα να παρεισφρήσουν άτομα τα οποία, βάσει πληροφοριών των διωκτικών αρχών, είναι αποφασισμένα να επιχειρήσουν βίαιες ενέργειες.

Παρά την απαγόρευση των κινητοποιήσεων, τα συνδικάτα επιμένουν στην πραγματοποίηση συγκεντρώσεων. Έτσι, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΟΛΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι φορείς καλούν σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τις επιπτώσεις των προγραμμάτων λιτότητας στη χώρ στις 18.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την ίδια ώρα στα Προπύλαια προσκαλούν ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ, το ΕΕΚ, η ΟΚΔΕ. Παράλληλα, στις 19:00 στην πλατεία Ομόνοιας διοργανώνει  συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, οι ΜΑΣ, η ΟΓΕ κ.ά. οι οποίοι έχουν προγραμματίσει προσυγκεντρώσεις στα Χαυτεία, στην Κάνιγγος, στη πλ. Βάθη και στην πλατεία Κοτζιά (Εθνικής Αντιστάσεως).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και πορείες απαγορεύονται από τις 6.00 ώς τις 23.00 της Τρίτης 1ης Απριλίου και από τις 6.00 ως τις 15.00 της Τετάρτης 2 Απριλίου στο κέντρο της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς / λεωφόρους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με τη Σταδίου) - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - πλ. Φιλικής Εταιρείας - Καψάλη - Καρνεάδου - δεξιά Μαρασλή - αριστερά Υψηλάντου - αριστερά Μονής Πετράκη - δεξιά Ραβινέ - δεξιά Βλ. Μπένση - δεξιά Βασ. Σοφίας - αριστερά Ηριδανού - αριστερά Ίωνος Δραγούμη - δεξιά Δημητρέσσα - αριστερά Αντιφίλου - δεξιά Αλκμάνος - συνέχεια Ταξίλης - αριστερά Γαζιάς - δεξιά Αλκαίου - δεξιά Ούλωφ Πάλμε - δεξιά Ευφρονίου - αριστερά Σπ. Μερκούρη - δεξιά Ευτυχίδου - πλ. Πλαστήρα - Αρχιμήδους - δεξιά Μ. Μουσούρου - αριστερά Αρδηττού - Καλλιρρόης - αριστερά Πίσσα - δεξιά Θαρύπου - αριστερά Κασομούλη - δεξιά Σφιγγός - δεξιά Λαγουμιτζή - αριστερά Ευρυδάμαντος - δεξιά Γαλαξία - δεξιά Συγγρού - αριστερά Φραγκούδη - δεξιά Χαρ. Τρικούπη - συνέχεια Δημητρακοπούλου - αριστερά Δράκου - δεξιά Γαριβάλδι - αριστερά Ροβέρτου Γκάλλι - συνέχεια Θεωρίας - δεξιά Πρυτανείου - Στράτωνος - αριστερά Θέσπιδος - Κυδαθηναίων - αριστερά Κόδρου - Βουλής - δεξιά Κολοκοτρώνη μέχρι τη συμβολή της με τη Σταδίου.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...