Αναστολή κινητοποιήσεων φαρμακοποιών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους από αύριο, Τρίτη, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί ύστερα από μάχη στη γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ωστόσο, αύριο Τρίτη 1η Απριλίου τα φαρμακεία δεν θα ανοίξουν το απόγευμα, καθώς έχει κηρυχθεί στάση εργασίας από τις 14:00 ώς τις 20:00 για την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Ουρές σχηματίστηκαν και σήμερα, Δευτέρα, έξω από τα λιγοστά φαρμακεία που λειτουργούν στο λεκανοπέδιο, ενώ σοβαρές είναι και οι ελλείψες σε φάρμακα.

Στη συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής έχουν κατατεθεί αντικρουόμενες εισηγήσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Η εικόνα από τη συνεδρίαση δεν δείχνει κάποια σαφή προτίμηση σε κάποια από τις εισηγήσεις αυτές και το αποτέλεσμα θα κριθεί ψήφο με ψήφο.

Πολλοί, όπως και ο πρόεδρος του συλλόγου εισηγούνται τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά με διαφορετική μορφή και όχι συνέχιση των επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών.

Μερικοί, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του συλλόγου Κ.Λουράντος, προτείνουν να μένουν κλειστά τα φαρμακεία κάποιες ημέρες, δύο-τρεις, της εβδομάδας και να ανοίγουν τις υπόλοιπες, ενώ άλλοι φαρμακοποιοί εισηγούνται να κλείσουν τα καταστήματά τους την εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές.

Από την άλλη μεριά, από τις αριστερές παρατάξεις οι εισηγήσεις είναι για συνέχιση των κινητοποιήσεων με την ίδια μορφή δηλαδή κατεβασμένα ρολά με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...