Νέα επιβάρυνση των ασφαλισμένων στα πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Νέα οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους φέρνει η λειτουργία του νέου Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας, καθώς η επίσκεψη στις μονάδες υγείας, δεν θα είναι πλέον δωρεάν αλλά από τις 20 Μαρτίου θα κοστίζει 5 ευρώ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Mega, το χαράτσι θα καλύπτει την περίθαλψη των ανασφάλιστων.

«Το ΠΕΔΥ που θα έχει αυτό το 5ευρω που λέτε, κάνει και κάτι άλλο, δίνει ελεύθερη πρόσβαση σε όλους. Τώρα πια με το 5ευρω θα πάει και ο ανασφάλιστος που στον ΕΟΠΥΥ δεν μπορούσε να πάει» είπε, σημειώνοντας ότι από τη στιγμή που τα πολυϊατρεία εντάσσονται στο ΕΣΥ, θα ισχύσει και σε αυτά ό,τι ισχύει ήδη στο ΕΣΥ.

«Σε όλα τα κέντρα υγείας του ΕΣΥ -όχι τώρα, από τη θεσμοθέτηση των κέντρων υγείας- υπάρχει το 5ευρω. Εφόσον έχουν γίνει κέντρα υγείας του ΕΣΥ, ισχύει ο νόμος του ΕΣΥ» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας ότι το το εισιτήριο ισχύει για την επίσκεψη στη μονάδα και ο ασφαλισμένος «θα πάει σε όσους γιατρούς θέλει».

Το 5ευρω, όπως πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, δεν ισχύει για τους συμβεβλημένους γιατρούς, αλλά για την επίσκεψη στα πολυϊατρεία. «Αν πας στον καρδιολόγο της γειτονιάς σου δεν θα πληρώσεις. Αν επιλέξεις να πας στη μονάδα, θα πληρώσεις» δήλωσε.

«Καταδικάζουμε το νέο χαράτσι που εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα υποχρεώνονται να πληρώνουν 5 ευρώ στα μελλοντικά πολυϊατρεία του ΠΕΔΥ για να εξεταστούν. Καταδικάσαμε κάθε παρόμοια ενέργεια και στο παρελθόν και επανειλημμένα ζητήσαμε την κατάργηση του 5ευρου στο Νοσοκομείο, τόσο για τους Ασφαλισμένους όσο και για τους Ανασφάλιστους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...