Φθηνότερο φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Φθηνότερα κοστίζει φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Ειδικότερα, το συνολικό κόστος του σαρακοστιανού τραπεζιού κατά την ΕΣΕΕ ανέρχεται στα 88,95 ευρώ και εμφανίζει μείωση -2,52% σε σχέση με πέρυσι.

Σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης αναφέρει ότι: «Οι μετρήσεις της ΕΣΕΕ στις ιχθυαγορές Αθηνών και Πειραιώς ξεκάθαρα δείχνουν μια μεταβολή των τιμών στα θαλασσινά με μειώσεις τόσο στα φρέσκα όσο και στα κατεψυγμένα που φθάνουν και ξεπερνούν το 10%. Στα υπόλοιπα τρόφιμα που συνθέτουν το σαρακοστιανό τραπέζι υπάρχουν μειώσεις τιμών, αλλά και οριακές αυξήσεις με αποτέλεσμα ο μέσος όρος του συνολικού κόστους να εκτιμάται φθηνότερος από πέρυσι κατά περίπου 4%».

Συγκεκριμένα για το κιλό τα καλαμάρια τα φρέσκα η μεταβολή της τιμής είναι -3,33% για τα κατεψυγμένα τα καλαμάρια η μεταβολή είναι -9,52%, για το φρέσκο το χταπόδι -7,81% , για το κατεψυγμένο χταπόδι 3,33%, για τα μύδια 2%, για τις γαρίδες μεσαίες κατεψυγμένες -10,42% και συνολικά το κόστος των θαλασσινών που προαναφέρθηκαν με βάση τις τιμές στην κεντρική ιχθυαγορά Αθηνών είναι 64,4 ευρώ και η μεταβολή φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι -3,95%.

Ακόμη, από την έρευνα της ΕΣΕΕ, η τιμή στον ταραμά δεν παρουσιάζει μεταβολή και είναι για το κιλό 5,50 ευρώ, το τεμάχιο η λαγάνα διατηρεί επίσης την ίδια τιμή 2,80 ευρώ, οι ελιές Καλαμών το κιλό κοστίζουν 4,05 ευρώ (1,25%) ο χαλβάς (μη συσκευασμένος) 7,60 ευρώ το κιλό (2,70%) τα ντολμαδάκια κονσέρβα το μισό κιλό 2,20 ευρώ (-12%), το τουρσί χύμα 2,40 ευρώ το κιλό (20%) και το κόστος των συνολικών αυτών προϊόντων ανέρχεται στα 24,55 ευρώ και παρουσιάζεται μία αύξηση 1,44%.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...