Σε διαθεσιμότητα τον Μάρτιο 3000 υπάλληλοι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι από την τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το "Έθνος". 
 
Η διεύθυνση προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών σε επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2014, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την περικοπή περίπου 100 εκατ. ευρώ από την επιχορήγηση των ΟΤΑ, επικαλείται τη μείωση της μισθοδοσίας λόγω των υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. 
 
Συγκεκριμένα αναφέρει τον σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προβλέπει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος κινητικότητας εκ των οποίων: 
 
* 1.500 υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας για ένα μήνα στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής κινητικότητας οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης
 
* 1.500 δημοτικοί υπάλληλοι που θα παραμείνουν σε διαθεσιμότητα έως και 8 μήνες και εκτιμάται ότι θα  επανατοποθετηθούν σε άλλους φορείς του δημοσίου.
 
Η εξοικονόμηση των ποσών προκύπτει από μη καταβολή των αποδοχών 6.489 δημοτικών υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και θα επανατοποθετηθούν σε άλλους φορείς του δημοσίου απ΄ όπου και θα πληρώνονται μετά την οχτάμηνη παραμονή τους στο καθεστώς κινητικότητας όπου αμείβονται με το 75% του μισθού τους.
 
Από τα στοιχεία που παραθέτει η επιστολή του υπουργείου Οικονομικών σημειώνεται από το πρώτο κύμα της κινητικότητας έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το 2013, συνολικά 4.989 δημοτικοί υπάλληλοι εκ των οποίων 1.993 σχολικοί φύλακες και 2.996 δημοτικοί αστυνόμοι.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...