Ένταση στη συγκέντρωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ έξω από το ΣτΕ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ , , Updated

Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στην Πανεπιστημίου μεταξύ αστυνομίας και μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ που πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ κατά της διαθεσιμότητας. Η κίνηση των μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ να κλείσουν το οδόστρωμα προκάλεσε την αντίδραση της αστυνομίας, που απώθησε τους διαδηλωτές.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται εν όψει της ολοκλήρωσης στα τέλη Μαρτίου της 8μηνης διαθεσιμότητας και της έναρξης απολύσεων.

Θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 12:00 και στις 9:00 προγραμματίζεται συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ.

Παράλληλα, νέα πανελλαδική κινητοποίηση προετοιμάζουν οι σχολικοί φύλακες, μετά την πεζοπορία – διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα.

Στις 13 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν αυτοκινητοπομπές από την Αλεξανδρούπολη, από τη νότια και τη νησιωτική Ελλάδα προκειμένου να καταλήξουν στις 14 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, περνώντας από πολλές πόλεις.

Οι σχολικοί φύλακες διαμαρτύρονται για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις αλλαγές στο κοινωνικό κράτος και την παρουσία της τρόικας. Απευθύνουν, δε, κάλεσμα σε όλους τους φορείς, ομοσπονδίες και συλλογικότητες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται, καθώς στα τέλη Μαρτίου ολοκληρώνεται το 8μηνο της διαθεσιμότητας και αρχίζουν οι απολύσεις δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων.

Όπως όλα δείχνουν, οι πρώτες απολύσεις «διαθεσίμων» που δεν απορροφήθηκαν σε κενές θέσεις του Δημοσίου, θα αρχίζουν από τις τάξεις των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.

Οι απολύσεις αυτές, που εκτιμώνται περί τις 2.000, θα καλύψουν αφενός το κενό των περίπου 400 που υπολοίπονται του μνημονιακού στόχου του α' γύρου των 4.000 απομακρύνσεων, αφετέρου θα προσμετρηθούν στις επιπλέον 11.000 απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα για το 2014.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...