Σε ανασφάλιστους και άπορους τα χρήματα που επιστρέφουν από μίζες

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Για την κάλυψη χειρουργείων ανασφάλιστων ασθενών, την παροχή στέγης σε άπορους φοιτητές και τη διάθεση υπολογιστών με ειδικά προγράμματα Braille για την εκπαίδευση τυφλών μαθητών θα διατεθούν τα πρώτα χρήματα (17,7 εκατ.ευρώ) που προέρχονται από μίζες και έχουν συγκεντρωθεί σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας και Παιδείας, Άδ.εωργιάδη και Κ.Αρβανιτόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ.Σταϊκούρα.

Βάσει της απόφασης αυτής, το ποσό των 17,7 εκατ.ευρώ που προέρχεται από τη δήμευση ή την επιστροφή ποσών που σχετίζονται με παρανόμως χορηγηθείσες προμήθειες εξοπλιστικών ή άλλων προγραμμάτων θα διατεθεί σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε τα 13,2 εκατ. ευρώ να διατεθούν στον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη του κόστους χειρουργικών επεμβάσεων ανασφάλιστων πολιτών.

Τα υπόλοιπα 4,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην Παιδεία για την κάλυψη δαπανών στέγασης 3.000 φοιτητών με εισοδηματικά κριτήρια αλλά και για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών σε τυφλούς μαθητές.

in.gr

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...