Δίωξη εις βάρος 25 ατόμων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Τρία άτομα έχουν συλληφθεί έως τώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, σχετικά με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Από την Αστυνομία αναζητούνται ακόμα τέσσερα άτομα προκειμένου να εκτελεστούν και τα συνολικά επτά εντάλματα που έχουν εκδοθεί από την Εισαγγελία για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι συλληφθέντες είναι, σύμφωνα με το Το Βήμα, ο 47χρονος Χαράλαμπος Γιαγκούδης, πρώην στέλεχος του ΤΤ, ο 48χρονος Μάριος Βαρότσης, πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΤΤ και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, ενώ εντός της ημέρας πρόκειται να τον επισκεφθεί ο ανακριτής κ. Γ. Ανδρεάδης.

Για την υπόθεση ασκήθηκε δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις σε βάρος 25 προσώπων και ήδη έχουν εκδοθεί επτά εντάλματα σύλληψης. Οι διώξεις αφορούν τα εγκλήματα της απάτης, της απιστίας, της συνέργιας σε απιστία, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της συνέργιας σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου εντοπίζει ζημία που υπερβαίνει τα 400 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες, δήλωσε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, πρόεδρος της Ασφαλιστικής DEMCO.

«Σε αντίθεση με τα θηριώδη μη εξυπηρετούμενα δάνεια γνωστών επιχειρηματιών, τα δάνεια του ομίλου DEMCO που έχουν συναφθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία» ανέφερε ο κ. Κοντομηνάς και κατέληξε: «Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη, και στο τέλος θα λάμψει».

Το πρωί της Πέμπτης τον κ. Κοντομηνά επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ο ανακριτής Γ. Ανδρεάδης και παρουσία του δικηγόρου του επιχειρηματία Γρηγόρη Τσόλια, του γνωστοποίησε το κατηγορητήριο. Στη συνέχεια όρισε ημερομηνία απολογίας του κ. Κοντομηνά για την προσεχή Τρίτη στις 10 το πρωί.

Εν τω μεταξύ, τη μεταφορά σε δημόσιο νοσοκομείο του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά υπέδειξε ο ιατροδικαστής που τον επισκέφθηκε στην ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται.

Για χρηστή διοίκηση στο ΤΤ επί προεδρίας του έκανε από την πλευρά του λόγο ο Αγγελος Φιλιππίδης, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τα επισφαλή δάνεια που εκδόθηκαν επί των ημερών του από το ΤΤ.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 o κ. Φιλιππίδης υποστήριξε ότι μετά τις χθεσινές εξελίξεις, πέθανε η ανάπτυξη. Πρόσθεσε ότι πλέον κανένα Διοικητικό Συμβούλιο τράπεζας δεν θα δίνει δάνεια σε επιχειρήσεις, εννοώντας ότι θα υπάρχει φόβος για τις συνέπειες της απόφασης.

Εξάλλου, μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1, ο Άγγελος Φιλιππίδης υποστήριξε πως το ΤΤ είχε επισφαλή δάνεια 5% έναντι των συστημικών τραπεζών που ξεπέρασαν το 20%, κάτι που αποδεικνύει -όπως είπε- τη χρηστή διοίκηση.

Όσο για την απουσία του στο εξωτερικό δήλωσε ότι θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν, ενώ αρνήθηκε τις φήμες ότι έφυγε εκτός χώρας για να μην εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...