Τετ α τετ Σαμαρά - Βενιζέλου την Τρίτη εν όψει επιστροφής της τρόικας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Την πρώτη συνάντηση για το 2014 θα έχουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η σύσκεψη πραγματοποιείται εν όψει της έλευσης της τρόικας στις 15 του μηνός, με αποτέλεσμα η ατζέντα είναι γεμάτη καυτά ζητήματα (δημοσιονομικό κενό, απολύσεις). Ωστόσο, τη συζήτηση αναμένεται να απασχολήσει και η κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και υπουργού Υγείας για το 25ευρω.

Μετά από την σκληρή ενδοκυβερνητική σύγκρουση των προηγούμενων ημερών, μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, αναζητείται λύση στο ζήτημα του «εισιτήριου» για νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να συντηρηθεί άλλο η σύγκρουση Γεωργιάδη - ΠΑΣΟΚ.

Για τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο προέχει η ενότητα της κυβέρνησης, η οποία όμως πολλές φορές κλυδωνίζεται από διαφορετικές εκτιμήσεις και απόψεις μεταξύ των δυο εταίρων.

Έτσι, στη συνάντηση θα τεθεί το ζήτημα της λειτουργίας της κυβέρνησης και το πώς θα αντιμετωπισθούν οι ενδοκυβερνητικές αρρυθμίες και οι διάφορες τριβές, που δημιουργούν αρνητική εικόνα για τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ωστόσο, στο επίκεντρο της σύσκεψης αναμένεται να τεθεί η στρατηγική της κυβέρνησης εν όψει της επιστροφής της τρόικας. Οι δύο αρχηγοί αναμένεται να επαναβεβαιώσουν την γραμμή που έχουν χαράξει εδώ και καιρό, ότι δεν θα δεχθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα, που αποτελεί και βάση για την έναρξη της όποιας ουσιαστικής συζήτησης με τους εκπροσώπους των πιστωτών.

Στο τραπέζι της σύσκεψης των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου θα βρεθούν και τα ανοικτά μέτωπα (δημοσιονομικό κενό, ομαδικές απολύσεις, αποκρατικοποιήσεις, δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας, εργασιακά) εν όψει της νέας φάσης διαπραγμάτευσης με την τρόικα.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...