Συγκέντρωση σωματείων για την προστασία των ανέργων στην Ομόνοια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αίτημα τη λήψη μέτρων για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, διοργανώνουν σήμερα τα ταξικά σωματεία, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και του Συνδικάτου της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Οι διαδηλωτές βρίσκονται από το πρωί στην Ομόνοια, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Μεταξύ άλλων, τα σωματεία διεκδικούν: Εκτακτο βοήθημα για όλους τους ανέργους, ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και παροχής του για όλο το διάστημα της ανεργίας, καμιά διακοπή ρεύματος, άμεση επανασύνδεση σε όσα σπίτια εργατών και ανέργων έχει διακοπεί, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κ.ά.

Στη συγκέντρωση, θα συμμετάσχει και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Μετά την κινητοποίηση, θα κάνει πορεία προς το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, με αίτημα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια Υγείας όλων των ανέργων του κλάδου. Σε συμμετοχή καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και η Επιτροπή Ανέργων του Συνδικάτου.

Επίσης:
   
Στο Αγρίνιο, η Ενωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, στις 10 π.μ. στον ΟΑΕΔ, διεκδικώντας έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ και μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
   
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα διοργανώνουν συγκέντρωση με αντίστοιχα αιτήματα και διεκδικήσεις την Παρασκευή, στις 12.30 μ.μ. έξω από τον ΟΑΕΔ.
   
Χτες, οι Λαϊκές Επιτροπές σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας τους ΟΑΕΔ, διεκδικώντας μέτρα προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

πηγή:protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...