Απεργία μέχρι αύριο των διοικητικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, κηρύσσοντας δύο 24ωρες απεργίες για σήμερα και αύριο, αποφάσισαν σε γενική συνέλευση οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πάντως, στην απόφαση της Συνέλευσης για απεργία τονίζεται ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν η πρόταση της Συγκλήτου του Ιδρύματος για να ξεκινήσουν μαθήματα την ερχόμενη Δευτέρα 16 του μήνα.

Από τους παρόντες στη γενική συνέλευση του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος, που ήταν επεισοδιακή, 220 άτομα ψήφισαν υπέρ της πρότασης να συνεχιστεί με περιφρουρήσεις η απεργία του κλάδου και 90 υπέρ της πρότασης να επιτραπεί κανονικά η έναρξη των μαθημάτων.

Στη συνέχεια αποχώρησαν όλα τα μέλη της κεντροαριστερής πλειοψηφούσας παράταξης του ΔΣ του Συλλόγου, εις βάρος των οποίων κατατέθηκε πρόταση μομφής.

Η πρόταση από εκπροσώπους της παράταξης που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε, επειδή ζήτησαν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να προχωρήσουν οι συνομιλίες με το υπουργείο Παιδείας, στη βάση των σχετικών δεσμεύσεων του υπουργού , Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Η πρόταση μομφής θα συζητηθεί πιθανότατα  σήμερα

Δεν έλειψαν και οι καταγγελίες από παράταξη  του ΔΣ του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων που υποστήριξε  ότι στην ψηφοφορία συμμετείχαν «γιατροί του ΕΟΠΥΥ και φοιτητές»  διαβεβαιώνοντας  ότι πρόθεση πολλών υπαλλήλων είναι να  δουλέψουν κανονικά

Σήμερα, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη Σύνοδος πρυτάνεων, για να συζητηθεί η κατάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στη διάρκεια της Συνόδου θα ζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν την πανεπιστημιακή κοινότητα και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως το  ζήτημα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων, τα οικονομικά, τα διοικητικά και η φοιτητική μέριμνα.

Στο ΕΜΠ έχει ξεκινήσει κανονικά η διαδικασία των εξετάσεων και των μαθημάτων στα περισσότερα τμήματα.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...