Παραδίδεται στην κυκλοφορία ο σταθμός του μετρό "Αγία Μαρίνα"

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Στο κοινό αναμένεται να παραδοθεί τις επόμενες ημέρες ο νέος τερματικός σταθμός της γραμμής 3 του Μετρό, στην Αγία Μαρίνα.

Ο σταθμός προβλεπόταν να παραδοθεί αρχικά τον Σεπτέμβριο, η Αττικό Μετρό ωστόσο είχε ανακοινώσει καθυστέρηση λόγω προβλημάτων στις εργασίες εγκατάστασης του συστήματος σηματοδότησης της Siemens. Όπως έδειξαν οι καθιερωμένες τελικές δοκιμές, και σύμφωνα με την εταιρεία, απαιτούνταν επί πλέον αναπροσαρμογές και προσθήκες στο σύστημα σηματοδότησης, για την βέλτιστη συνεργασία των νέων εγκατεστημένων συστημάτων με τα υφιστάμενα, αλλά και για την εξασφάλιση της μελλοντικής επεκτασιμότητας στο υπό κατασκευή έργο προς Πειραιά. Η εν λόγω καθυστέρηση ήταν και η τελευταία από μία σειρά καθυστερήσεων που επηρέασε την παράδοση άλλων δύο επεκτάσεων του μετρό, προς Ανθούπολη και προς Ελληνικό στη γραμμή 2.

Ο σταθμός «Αγία Μαρίνα» βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού, στο ύψος του Δημαρχείου Αιγάλεω, με μία έξοδο του σταθμού να βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Αιγάλεω. Αναμένεται να είναι ο τερματικός σταθμός της γραμμής 3 μέχρι το 2017 όταν θα ολοκληρωθεί η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά. Μαζί με τον σταθμό του Μετρό, κατασκευάστηκε χώρος μετεπιβίβασης ο οποίος διαθέτει χωρητικότητα για στάθμευση 380 Ι.Χ. οχημάτων.

Η διαδρομή από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 9 λεπτά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα απευθείας μετάβασης στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε 40 λεπτά. Ο σταθμός αναμένεται να εξυπηρετεί περισσότερους από 30.000 νέους επιβάτες καθημερινά.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...