Όξυνση αντιπαράθεσης για την απεργία των διοικητικών στο ΕΚΠΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Στην 13η εβδομάδα εισέρχεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, ωστόσο στο μέτωπο των απεργών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών φαίνεται να έχει δημιουργηθεί βαθύ ρήγμα.

Μέλη του ΔΣ του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ καλούν σε Γενική Συνέλευση το πρωί της Δευτέρας, απόφαση που ωστόσο δεν αναγνωρίζουν άλλα μέλη του ΔΣ, επικαλούμενα την ήδη υπάρχουσα απόφαση για απεργία έως την Τρίτη και για το λόγο αυτό καλούν σε περιφρούρηση της απεργίας.

Συγκεκριμένα, η απεργιακή επιτροπή του ΕΚΠΑ καλεί τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους,  φοιτητές και αλληλέγγυους στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων πολίτες σε περιφρούρηση από τις 07:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας στα εξής σημεία:

  • Πύλη της Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε)
  • Ιατρική Σχολή (Μ. Ασίας 75, Γουδί)
  • Οδοντιατρική Σχολή (Θηβών 2, Γουδί)
  • Κτήριο Δ/νσης Δ/κου (Χρ. Λαδά 6, Αθήνα)
  • Κεντρικό Κτήριο (Προπύλαια)
  • Κτήριο Νομικής Σχολής (Ακαδημίας & Μασσαλίας)
  • Κτήριο ΤΕΦΑΑ (Εθν. Αντίστασης 41, Δάφνη)

Από την πλευρά τους, τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου που καλούν σε γενική συνέλευση τη Δευτέρα επικαλούνται τη διάθεση σημαντικού ποσοστού των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ να προσέλθουν στην εργασία τους, αμφισβητώντας την απόφαση για συνέχιση της απεργίας που ελήφθη την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, μέλη του ΔΣ των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ είχαν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο, κάτι που πάντως δεν επιβεβαιώνεται από τις δύο πλευρές.

Το προεδρείο του ΔΣ του συλλόγου θεωρεί θετικές τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας, ενώ η απεργιακή επιτροπή κάνει λόγο για μετέωρες υποσχέσεις και ζητά την απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι πιέσεις για άνοιγμα του Πανεπιστημίου Αθηνών εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας προς τον πρύτανη Θ.Πελεγρίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος, με υπουργική απόφαση ο Θ.Πελεγρίνης πρόκειται να παραπεμφθεί σε πειθαρχικό συμβούλιο με την αιτιολογία της μη άσκησης των καθηκόντων του, καθώς ο Κ.Αρβανιτόπουλος έχει ζητήσει από τον κ. Πελεγρίνη να διασφαλίσει το άνοιγμα του ΕΚΠΑ, κάτι που δεν έχει συμβεί.

Εφόσον η διαδικασία προχωρήσει θα πρόκειται για την πρώτη φορά που ένας πρύτανης θα τεθεί εκτός καθηκόντων.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...