Παράλληλες συγκεντρώσεις αντιφασιστικών οργανώσεων, ΧΑ στο κέντρο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Παράλληλες συγκεντρώσεις από αντιφασιστικές οργανώσεις και μέλη της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα, ανάμεσά τους μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, κινήσεις και παρατάξεις από τον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και εκπρόσωποι κοινοτήτων μεταναστών.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς την Ομόνοια και στη συνέχεια επέστρεψαν στα Προπύλαια, όπου και ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο.

Παράλληλα, συγκέντρωση πραγματοποίησε η οργάνωση Αντιφασιστικό Μέτωπο στο Μοναστηράκι, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων.

Κλειστή η λεωφόρος Αμαλίας από τη λεωφόρο Συγγρού. Νωρίτερα, είχαν κλείσει η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Πειραιώς στο ύψος της Ομόνοιας έχουν κλείσει.

Κλειστοί από τις 15:00 οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Πανεπιστήμιο.

Η Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου 3.000 άτομα συμμετέχουν στη συγκέντρωση, αριθμός πολύ μικρότερος από αυτόν που δίνουν οι διοργανωτές. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έχουν ανάψει δάδες.

Η ΓΑΔΑ είχε ανακοινώσει ότι οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Προπύλαια, Μοναστηράκι και Σύνταγμα δεν θα επιτραπεί να εξελιχθούν σε πορείες για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Ωστόσο, επετράπη στους διαδηλωτές στα Προπύλαια να πραγματοποιήσουν πορεία προς την Ομόνοια, καθώς δεν θα συναντούσαν τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα.

Οι διαδηλωτές έφτασαν στη συμβολή με την οδό Αμερικής, όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που τους απαγόρευσαν να συνεχίζουν προς το Σύνταγμα. Οι διαδηλωτές παρέμειναν στο σημείο, φωνάζοντας συνθήματα και μέσω της οδού Αμερικής επέστρεψαν στα Προπύλαια.

Εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή και οι σταθμοί του Μετρό που είναι ανοιχτοί -και αναμένεται να χρησιμοποιηθούν από όλους τους διαδηλωτές- βρίσκονται υπό αυστηρή επιτήρηση, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...