Σε ΕΚΑΒ, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους η απορρόφηση των σχολικών φυλάκων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Συμβιβαστική πρόταση που προβλέπει την απορρόφησή τους είτε ως τραυματιοφορείς είτε ως φύλακες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων κατέθεσε στους σχολικούς φύλακες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Η πρόταση προβλέπει την απορρόφηση 300 σχολικών φυλάκων ως τραυματιοφορέων ενώ προβάδισμα για τη θέση των φυλάκων στο υπουργείο Πολιτισμού θα έχουν όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες.

Οι εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων επανέλαβαν, ακόμα, το πάγιο αίτημά τους για για αναδρομική ασφάλιση των ετών 2001-2006, οπότε, όπως σημείωσαν, εργάζονταν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και ως εκ τούτου δεν ήταν ασφαλισμένοι, με τον κ. Μητσοτάκη να αρκείται στο ότι θα απευθυνθεί στους αρμόδιους υπουργούς καθώς σε περίπτωση ικανοποίησης του αιτήματος θα βγουν άμεσα στη σύνταξη περίπου 700-800 άτομα.

Εκπρόσωποι των σχολικών φυλάκων κάνουν λόγο για προτάσεις σε θετική κατεύθυνση προσθέτοντας, όμως, ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί για να υπάρξει η καλύτερη λύση.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...