114.000 άνεργοι υπέβαλαν αιτήσεις για κοινωφελή εργασία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Τις 114.000 έφτασαν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 28.000 συμβασιούχων δευτεροβάθμιας, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Να σημειωθεί πως η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εξέπνευσε σήμερα το μεσημέρι.

Οι άνεργοι που θα επιλεγούν βάσει μοριοδότησης ανάλογα με τη διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, την ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση, θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε Δήμους (13.579 θέσεις) και Περιφέρειες (7.865 θέσεις), σε ασφαλιστικά ταμεία (1.153 θέσεις), στη Δικαιοσύνη (767 θέσεις), στις Ιερές Μητροπόλεις (1.163 θέσεις), στα ΚΕΠ (499 θέσεις), στον ΟΑΕΔ (390 θέσεις) και στον ΕΟΠΥΥ (474 θέσεις).

Οι μηνιαίες απολαβές όσων επιλεγούν θα κυμαίνονται στα 490 ευρώ καθαρά για όσους είναι άνω των 25 ετών και στα 427 ευρώ καθαρά για τους νέους κάτω των 25 ετών, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές τους θα είναι καλυμμένες. Οι προσλήψεις σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Οι πρώτη ομάδα των 10.000 συμβασιούχων υποχρεωτικής εκπαίδευσης που έχουν ήδη επιλεγεί θα πιάσουν δουλειά την ερχόμενη εβδομάδα ενώ θα ακολουθήσει, μέσα στον Δεκέμβριο, προκήρυξη για πρόσληψη 7.000 συμβασιούχων που θα απασχοληθούν στην εκπαίδευση για περισσότερο από πέντε μήνες.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...