Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης την Τετάρτη η τρόικα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί τελικά το εξ αναβολής ραντεβού των εκπροσώπων της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στο υπουργείο θεωρούν ότι έχουν εκπληρωθεί οι υποχρεώσεις για την τρέχουσα περίοδο αξιολόγησης, καθώς έχει ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας με 12.500 δημόσιους υπαλλήλους, έχουν υλοποιηθεί τα σχέδια στελέχωσης για 400.000 υπαλλήλους μετά την αξιολόγηση δομών σε υπουργεία και φορείς του δημοσίου, ενώ έχουν γίνει και οι 2.000 απολύσεις (με το κλείσιμο της ΕΡΤ).

Από αυτήν την άποψη, αναμένονται οι απαντήσεις της τρόικας στα ζητήματα που έχει «ανοίξει» ο υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προηγούμενη συνάντηση και αποτελούν «κλειδί» για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει το υπουργείο προκειμένου να ικανοποιηθούν και οι δανειστές της χώρας. Τα σημαντικότερα ζητήματα απ' αυτά είναι:

  • Η παράταση που έχει ζητηθεί για την υλοποίηση του δεύτερου κύματος διαθεσιμότητας
  • η προσμέτρηση των όποιων απολύσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες στον συμφωνηθέντα για φέτος στόχο των 4.000 απολύσεων, αλλά και των συμβασιούχων που παραμένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων και αρκετοί απ' τους οποίους θα απομακρυνθούν μετά την εκδίκαση των υποθέσεών τους.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να θέσει εκ νέου το θέμα της μετακίνησης από τους ποσοτικούς στόχους στους ποιοτικούς, με έμφαση στη μείωση των διοικητικών βαρών (που προχωρά σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ), στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και στην αλλαγή του τρόπου επιλογής διευθυντών στο δημόσιο.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...