Ξεκινούν μαθήματα κινέζικων σε Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ,

Την έναρξη της διδασκαλίας της κινέζικης γλώσσας σε Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία ανακοίνωσαν την Τρίτη ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο  πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Du Qiwen.

Όπως εξήγησε ο κινέζος πρέσβης «ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις ένα λαό και να συνεργαστείς μαζί του, είναι να μιλάς τη γλώσσα του» προσθέτοντας ότι τα κινέζικα είναι μια από τις πέντε εργασιακές γλώσσες του ΟΗΕ, ενώ παράλληλα ομιλείται από το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού. Σημείωσε, δε, ότι αυτή τη στιγμή σχεδόν 30 εκατομμύρια άνθρωποι σπουδάζουν την κινέζικη γλώσσα.

«Από σήμερα θα αρχίσετε να μαθαίνετε την Κινέζικη γλώσσα στα σχολεία σας. Είστε οι μελλοντικοί πρέσβεις του ελληνικού πολιτισμού στη Κίνα. Καλή μας επιτυχία», είπε απευθυνόμενος στους μαθητές των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, στα οποία εντάσσεται η κινεζική γλώσσα

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας τόνισε πως η διδασκαλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα των Μαθητικών Ομίλων των σχολείων, που έχουν το σκοπό, την αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών, αλλά και τη δημιουργία πυρήνων δημιουργίας και αριστείας.
«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Κινεζική Κυβέρνηση, γιατί διαθέτει εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας, χωρίς να επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο» είπε.

Σχετικά Άρθρα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Βέλιος:

Δείτε τη συγκλονιστική τελευταία πράξη του...(VIDEO)

Ειδικοί: Είναι ασταμάτητο το υποβρύχιο του Πούτιν - Το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία ελπίδα

Εφιάλτης για την Δύση έχει γίνει η όλο και αυξανόμενη ισχύς των ρωσικών όπλων και ειδικά των υποβρυχίων της Ρωσίας...

Κως: Έφθασαν με φουσκωτά 128 πρόσφυγες και μετανάστες

Πάνω από 120 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα το πρωί στο νησί της Κω από τα απέναντι τουρκικά παράλια...